וושינגטון, גלו את הבירה של ארצות הברית.
וושינגטון Washington D.C, בירתה של ארצות הברית מוכיחה שדברים גדולים יכולים לבוא באריזות קטנות.
בעיר על שמו של ג'ורג' וושינגטון נשיאה הראשון של ארצות הברית, ובמחוז ששמו קולומביה, וגודלו 176 קילומטרים מרובעים בלבד שהם קצת יותר ממטרופולין גוש דן מרוכזים מלבד שלושת זרועות השלטון הפדרלי האמריקאי גם כמות מדהימה של מוזיאונים וספריות, פארקים, אנדרטאות, אטרקציות מעניינות ושכונות שונות, בית לקצת יותר מ-700,000 תושבים שבאים מכל קצוות העולם ובכל צבעי הקשת ובכך הופכים את וושינגטון הבירה לכור היתוך אמיתי ולעיר הגדולה בארה"ב בה רוב למיעוטים.
ההיסטוריה של וושינגטון הבירה
רשמית נוסדה וושינגטון בשנת 1790 בעסקה שנעשתה בארוחת ערב של שני אישים אמריקאים דגולים, תומאס ג'פרסון ואלכסנדר המילטון וידועה כפשרת 1790 בה סוכם שהבירה הלאומית תמוקם באמצע הדרך בין מושבות הצפון והדרום על גדות נהר הפטומק.
אז העיר היא פשרה? הלוואי וכל הפשרות שלנו היו יפות כמוה…
אגב, במיקום הנבחר היו ממוקמות כבר שתי ערים קטנות, אלכסנדריה וג'ורג'טאון, והעיר החדשה נבנתה בין השתיים וסביבן.
וושינגטון היא העיר המתוכננות הראשונה באמריקה, ואדריכל צרפתי, פייר שארל ל'אנפן הובא במיוחד מאירופה בשביל לתכנן את הבירה הלאומית.
הוא שירטט אותה כרשת שתי וערב של רחובות צפון-דרום (ששמם מספר סידורי) ורחובות מזרח-מערב (ששמם אותיות האלפבית).
לאלה הוסיף שדרות אלכסוניות החוצות את העיר מצפון-מערב לדרום-מזרח ומצפון-מזרח לדרום-מערב (הנקראות על שם מדינות ארצות הברית).
במפגשי הרחובות והשדרות תכנן כיכרות עגולות גרנדיוזיות המזכירות את כיכרות פריז ויוצרות צומת רחובות ושדרות בצורת כוכב.
כנקודת המרכז של העיר נקבע בניין הקפיטול, ממנו מתחלקת העיר לארבעה רבעים: צפון מזרח, צפון מערב, דרום מערב ודרום מזרח.
הרבעים אגב אינם שווים בגודלם ואינם יחידות מנהלתיות, הן בעיקר לצורכי התמצאות במרחב.
בקו האמצע של העיר, בין הקפיטול במזרח לאנדרטת לינקולן במערב, תוכנן המול – שדרה מרשימה ורחבת ידיים, החוצצת בין הרבע הדרום-מערבי לרבע הצפון-מערבי של העיר.
לאורכה ממוקמים מרבית המוזיאונים, האנדרטאות למלחמות ארצות הברית, והמבנים המונומנטליים של העיר.
תכנונה של וושינגטון יצר כרך שנוח להתמצא בו, יתרון למבקרים.
ההיסטוריה של העיר מרתקת ובה התרחשו מהמאורעות החשובים בהיסטוריה האמריקאית.
ממלחמת 1812 בה היא נכבשה על ידי הבריטים ועלה באש הבית הלבן וספריית הקונגרס לתקופה טרם מלחמת האזרחים אז שכנה על הגבול בין מדינות העבדות למדינות החופשיות והיוותה נקודת מחלוקת בין הגושים,
אז גם התפצלה ממנה העיר אלכסנדריה והוחזרה לוירג'יניה.
בתום המלחמה העקובה מדם נרצח בה הנשיא אברהם לינקולן בתיאטרון פורד על ידי ג'ון וילקס בות', במאורע שנחרט בזיכרון האמריקאי.
לפני קצת יותר ממאה שנים התרחשו בוושינגטון הבירה הפגנות נשים למען זכויות בחירה, מחאות שהובילו למתן זכות הצבעה ללא הבדל מין ולתיקון ה-19 לחוקה.
שנות השישים של המאה הקודמת הביאו היישר מדרום ארצות הברית את מחאת זכויות האזרח של הקהילה האפרו-אמריקאית ואת המצעד לוושינגטון למען תעסוקה וחירות בו נשא מרטין לותר קינג את נאומו המפורסם "יש לי חלום" על מדרגות אנדרטת לינקולן.
בשנות השישים וראשית שנות השבעים ראתה העיר גם את המחאות הגדולות נגד מעורבותה של ארצות הברית במלחמת וייטנאם ואת הסיאוב הפוליטי בדמות פרשת ווטרגייט שהביאה להתפטרותו של נשיא אמריקאי מכהן לראשונה בהיסטוריה וגם את חנוכתה של הרכבת התחתית העירונית.
ובראשית המאה חוותה העיר את מתקפות הטרור של 9/11 עת הותקף מבנה הפנטגון, בניין משרד ההגנה האמריקאי ורעידת אדמה שסדקה את אנדרטת וושינגטון.
התניידות בעיר
התכוננו ללכת המון ברגל.
באזור התיירות המרכזי של 'המול' בין בניין הקפיטול לאנדרטת לינקולן שוכנים מרבית המוזיאונים המרכזיים ונקודות הציון המעניינות, ואת אזור זה אין ברירה אלא ללכת ברגל.
אך אל דאגה, בקפיצה בין בית המשפט העליון לבית הלבן, ממוזיאון התעופה למוזיאון השואה ומאובליסק וושינגטון לאנדרטת ג'פרסון לא תרגישו שגמעתם את ששת הקילומטרים שמפרידים בינהם.
כמובן שהדרך היחידה לטייל בבירה הלאומית של ארצות הברית היא לא רק ברגל.
מערכת המטרו של וושינגטון הבירה Washington Metro מורכבת משישה קווים עם 91 תחנות ומקשר את מרכז העיר לשכונותייה החיצוניות ולפרוורים.
הקו האדום עובר במרכז העיר בסמוך לשוק האוכל יוניין, אולם קפיטל וואן ארנה, הבית הלבן וכיכר דופנט ומחבר את מרכז העיר ליעדים רחוקים יותר כמו הפארק הזאולוגי הלאומי.
הקו הכחול עובר במרכז העיר ליד אתרים כמו הבית הלבן והמוזיאונים של 'המול' ומחבר אותם אל בית הקברות ארלינגטון והפנטגון ממערב לאצטדיון רוברט קנדי ממוריאל ממזרח.
הקו הכתום עובר במרכז העיר בנתיבו של הקו הכחול אך מתפצל ממנו ומוביל אל פארק Kenilworth Park ממזרח ואנדרטת חיל הנחתים ממערב.
הקו הצהוב חותך את העיר מצפון לדרום ועובר סמוך לפארק מרידיאן היל, לשכונת הציי'נטאון, 'המול הלאומי', שוק מאכלי הים District Wharf ונמל התעופה רונלד רייגן.
הקו הירוק מקביל ברובו לקו הצהוב בעוד הקו האפור מקביל במרכז העיר לקו הכחול אך מתפצל ממנו בארלינגטון.
אופניים וקורקינטים להשכרה הם דרך נוספת להתנייד במרכז העיר ותראו קורקינטים בכל פינה.
וושינגטון היא עיר נהדרת ומסקרנת המהווה הצצה לכוחה של האימפריה האמריקאית ולמורשת שלה.
טיול בעיר יחשוף בפניכם את ההיסטוריה האמריקאית וכיצד אמריקה רואה את עצמה ואת תפקידה בעולם.
אז מה כדאי לעשות ולראות בעיר הבירה?
לבקר במוזיאונים של וושינגטון
מכון סמית'סוניאן הוא מוסד המאגד 19 מוזיאונים שבמרביתם הכניסה חינם וממוקמים במול הלאומי.
אל תחמיצו ביקור במוזיאון האוויר והחלל הלאומי Smithsonian National Air and Space Museum שבו האוסף הגדול בעולם של כלי טיס וחלליות כולל המטוס של האחים רייט, הטיל הראשון שהגיע לחלל, תא הפיקוד של אפולו 11 ומטוס האנולה גיי בו הופצצה הירושימה.
המוזיאון הלאומי להיסטוריה של הטבע Smithsonian National Museum of Natural History
הוא מוזיאון פופלרי גם כן ובו 125 מיליון מוצגים של צמחים, בעלי חיים, מאובנים, מינרלים, סלעים, מטאוריטים וחפצים מעשי ידי אדם.
המוזיאון הלאומי להיסטוריה אמריקנית Smithsonian National Museum of American History
הוא המקום לצלול בו לנבכי ההיסטוריה המרתקת של ארצות הברית.
המתעניינים בהיסטוריה של המיעוטים השונים באמריקה ישמחו לבקר במוזיאון האינדיאנים הלאומי National Museum of the American Indian ובמוזיאון הלאומי להיסטוריה ותרבות של אמריקאים-אפריקאים National Museum of African American History and Culture שלא רחוק ממנו ממוקם מוזיאון ארצות הברית לזכר השואה United States Holocaust Memorial Museum שהוא אחד המוזיאונים הטובים בעולם לחקר תקופה טרגית זו בחיי העם היהודי.
המתעניינים בריגול ופרשיות בלשים ישמחו לבקר במוזיאון הריגול הבינלאומי International Spy Museum וחובבי הטבע יתרשמו ממוזיאון נישיונל גיאוגרפיק National Geographic Museum.
אחד המוזיאונים המיוחדים בעיר, וכזה שיכול להיות מוזר לנו הוא מוזיאון התנ"ך Museum of the Bible, מוזר כי הוא מציג את התנ"ך מהעין הנוצרית ויש בו שחזור של נצרת כפי שחושבים שנראתה בימיו של ישו.
לראות את מוקדי השלטון
בנוסף ממוקמים בעיר מוסדות בינלאומיים כמו הבנק העולמי וקרן המטבע הבינלאומית ושגרירויות של 172 מדינות.
התחילו את ביקורכם במוסדות השלטון בבניין הקפיטול United States Capitol המרהיב שהוא גם המבנה הגבוה בעיר ובו יושבים נבחרי הציבור האמריקאים בבית העליון הוא הסנאט ובבית התחתון הוא בית הנבחרים.
הזמינו מראש כרטיסים לסיור החינמי הנערך בבניין ההיסטורי המרתק.
בסמוך לבניין הקפיטול ממוקמים מבני השיש של בית המשפט העליון Supreme Court of the United States וספריית הקונגרס Library of Congress, מהספריות החשובות והגדולות בעולם בה שוכנים מעל 20 מיליון ספרים.
המשיכו אל הבית הלבן The White House, ביתו משרדו של הנשיא הממוקם בשדרות פנסילבניה מספר 1600, אמנם ביקר בתוך המבנה כבר אינו אפשרי אך תצפית על המקום מהרחוב הוא בגדר חובה.
מצידי המול המחבר בין בניין הקפיטול לנהר הפטומק ממוקמות סוכניות ממשלתיות כמו מחלקת המדינה ומשרד האוצר וגם מטות של ארגונים בינלאומיים כמו ארגון מדינות אמריקה והבנק העולמי.
לסיום חצו את נהר הפטומק לביקור במשרד ההגנה האמריקאי, המבנה המחומש של הפנטגון The Pentagon.
לסייר בין האנדרטאות של וושינגטון
סיור בין האנדרטאות השונות כמוהו כשיעור היסטוריה אדריכלות ואומנות ואף ביקור בעיר אינו שלם ללא טיול בין הכלי זיכרון אלו, ביום ובלילה.
אנדרטת וושינגטון Washington Monument הממוקמת במרכזו של המול היא אובליסק שיש לבן שנבנה לזכרו של נשיא ארצות הברית ג'ורג' וושינגטון באמצע המאה ה-19 והייתה בעת חנוכתה המבנה הגבוה בעולם בגובה של 169 מטרים.
אנדרטת לינקולן Lincoln Memorial, בקצה המערבי של המול, מוקדשת לזכרו של נשיא ארצות הברית אברהם לינקולן ובה התרחשו אירועים היסטוריים כמו מופע השירה של הזמרת האפרו אמריקאית מריאן אנדרסון שהופיעה בשנת 1939 על מדרגות האנדרטה אל מול 70,000 צופים לאחר שנאסר עליה להופיע באולם החוקה בגלל צבע עורה והנאום המפורסם "יש לי חלום" אותו נאם מרטין לותר קינג על מדרגות האנדרטה בקיץ של 1963.
אנדרטאות לנשיאי ארצות הברית פרנקלין רוזוולט Franklin Delano Roosevelt Memorial ותומס ג'פרסון Thomas Jefferson Memorial ממוקמות מסביב לאגן הגיאות ובה גם ממוקמת האנדרטה לזכרו של מרתין לותר קינג Martin Luther King, Jr. Memorial.
אנדרטאות לזכר מלחמות ארצות הברית ממוקמות גם הם לאורך המול.
מאנדרטת מלחמת העולם השנייה World War II Memorial הגדולה בקצה המזרחי של בריכת ההשתקפות לאנדרטת מלחמת וייטנאם Vietnam Veterans Memorial המרגשת ואנדרטת מלחמת קוריאה Korean War Veterans Memorial.
מעבר לנהר, בסמוך לבית הקברות הלאומי ארלינגטון Arlington National Cemetery
ממוקמת אנדרטת חיל הנחתים של ארצות הברית US Marine Corps War Memorial בה פסל גדול המתאר את אירוע הנפת הדגל באיוו ג'ימה במלחמת העולם השנייה.
מעבר לגבעה עליה שוכן בית הקברות, ניצבות אנדרטאות שונות כמו קבר החייל האלמוני The Tomb of the Unknown Soldier ובו גם קבור הנשיא קנדי. מדרוםלבית הקברות ניצבת אנדרטת חיל האוויר האמריקאי Air Force Memorial.
ובשאר חלקי העיר מפוזרות אנדרטאות לאישים ואירועים שונים, מאלברט איינשטיין לכוחות השיטור, קורבנות הקומניזם וקורבנות הטיטאניק.
אורכו של המול הלאומי בין אנדרטת וושינגטון לאנדרטת לינקולן הוא קילומטר וחצי וזאת מבלי להכליל את המרחק לאנדרטת ג'פרסון, רבים גומעים את המרחק ברגל אך אפשר להצטרף לסיור בין האנדרטאות השונות בסגווי או באופניים ואפילו לשכור קורקינט ולעשות זאת עצמאית.
לטייל בפארקים העירוניים
המול הלאומי National Mall הוא רצועה ירוקה של כרי דשא המחברת את בניין הקפיטול לאנדרטת לינקולן ובו האנדרטאות הלאומיות וסביבן המוזיאונים הגדולים.
לאורך הנהר ממוקמים פארק הפוטומק המזרחי East Potomac Park, פארק ליידי בירד ג'ונסון Lady Bird Johnson Park והאי תאודור רוזוולט Theodore Roosevelt Island.
הפארק הזואולוגי הלאומי Smithsonian National Zoological Park הוא גן החיות העירוני שגם אליו הכניסה חינם, זהו מקום מקסים לברוח בו מהמולת העיר ולפגוש פנים מול פנים את דובי הפנדה החמודים שהובאו לכאן מסין.
לא רחוק מהפארק הזאולוגי ממוקם פארק רוק קריק Rock Creek Park בו מלבד אווירת טבע פראי גם מבצרים מתקופת מלחמת האזרחים.
קצת צפונה ממוקם מוזיאון הילווד Hillwood Estate, Museum & Gardens
בו גן ורדים מקסים וגן יפני לחובבי הז'אנר.
הגן הבוטני הלאומי United States National Arboretum ממוקם צפונית מזרחית למרכז העיר ובו פינות חמד רבות: שבילי הליכה, עצים עתיקים ואפילו את מוזיאון הבונסאי הלאומי המוקדש לעצים היפנים הקטנים.
במרכז העיר, פארק הפסלים של מוזיאון הירשהורן Hirshhorn Museum בלב המול הוא גן נהדר לאוהבי אומנות.
פארק מרידיאן היל Meridian Hill Park הניאו קלאסי נראה כמו פארק בעיר אירופאית ובו אפילו מפל מדורג ומקסים.
פארק קנילוורת' Kenilworth Park יפה כל השנה אך במיוחד בקיץ אז פורחים בו שושנות המים.
לאכול במסעדות האתניות ובשווקי האוכל
מסעדות אסיתיות מעולות המגישות אוכל וויטנאמי, פיליפיני, סיני, יפני, בורמזי ואפילו מלאוס כמו במסעדת Thip Khao.
מסעדות המתמחות באוכל אתיופי שמאוד פופולרי בארצות הברית כמו מסעדת Habesha Market.
בתי קפה בסגנון אירופאי ומסעדות מהעולם הישן תמצאו בשכונת ג'ורג'טאון האינית שמוקד המשיכה העיקרי הוא Kafe Leopold.
מסעדות המגישות אוכל לטיני פזורות ברחבי העיר ויתנו לכם טעימה ממגוון המטבחים של היבשת, נסו את מסעדת Los Hermanos לטעמים מהרפובליקה הדומיניקנית.
לטעימה ממטבחי המזרח התיכון גשו למסעדת Maydan ברובע הצפון מערבי.
אוהבי מאכלי הים ישמחו לגדות שעל גדות הנהר שוכן שוק הדגים הנהדר Municipal Fish Market at The Wharf בו וסביבו מסעדות דגים ומאכלי ים לרוב, מומלצים במיוחד מסעדת הצדפות Rappahannock Oyster Bar והמסעדה הספרדית Del Mar שמעבר לאנדרטת הדייגים Maine Lobsterman Memorial.
שוק אוכל נוסף המפורסם ברחבי אמריקה ומציע מגוון מסחרר של אוכל רחוב הוא שוק יוניין Union Market ברובע הצפון מזרחי ושוק איכרים קטן יותר אך עם היסטוריה של 150 שנים הוא Eastern Market.
לא משנה מה תבחרו לאכול ובאיזה סגנון, מוושינגטון לא תצאו רעבים.
לבלות בפסטיבלים השנתיים של וושינגטון
האירוע המפורסם ביותר הוא פסטיבל פריחת הדובדבן National Cherry Blossom festival הנערך מידי שנה בין סוף מרץ לתחילת אפריל ומסמל את בוא האביב, בתקופה זו עצי הדובדבן שהוענקו מתנה לארצות הברית על ידי יפן בשנת 1912 ונשתלו מסביב לאגן הגאות פורחים וצובעים את העיר בורוד.
בחודש מאי נערך פסטיבל Passport DC לכבוד הגיוון הבינלאומי של העיר ובו שגרירויות רבות עורכות בתים פתוחים ומאפשרות למבקרים לסייר בתוכן.
פסטיבל הג'אז של וושינגטון DC jazz festival נערך מידי קיץ ומושך לעיר נגני גא'ז ולהקות כמו כן את חובבי הז'אנר מכל רחבי אמריקה.
בקיץ נערך גם פסטיבל Folklife בו מופעים, דוכני אוכל ומיצגים מרחבי העולם.
בסוף יוני נערך בעיר מצעד הגאווה Capital Pride Celebration הגדול של וושינגטון וכשבוע אחר כך נערכות בעיר החגיגות של הרביעי ביולי Fourth of July בקונצרט גדול, מצעד ומופע זיקוקים מרשים.
מצעד נוסף ועוצמתי אף יותר נערך ביום הזיכרון Memorial Day parade שבסוף חודש מאי לזכרם של החיילים האמריקאים שנפלו בקרב והוקרה למשרתים בצבא.
בסוף נובמבר או תחילת דצמבר מתקיים אירוע הדלקת עץ חג המולד הלאומי במדשאה שסמוכה לבית הלבן וכשהוא מוקף בחמישים עצים קטנים, אחת מכל מדינות ארצות הברית.
אירועים נוספים מתרחשים במהלך השנה כולה ובמיוחד מהאביב ועד הסתיו, משבוע הספר לחגיגות רחוב ססגוניות וממירוץ האופניים העירוני למרתון של וושינגטון.
לספוג את התרבות של וושינגטון
העיר שופעת במוסדות תרבות מסוגים שונים ומציעה לתושביה ולמבקריה לא רק מוזיאונים מעולים אלא גם תיאטראות, מופעי מוזיקה וריקודים ועוד.
סצנת התיאטרון בעיר משגשגת ותיאטראות רבים קיימים בה כבר מתחילת המאה ה-19
אולמות המופעים החשובים בבירה הם התיאטרון הלאומי National Theatre DC, אולם החוקה DAR Constitution Hall ומרכז ג'ון קנדי לאומנות John F. Kennedy Center for the Performing Arts שבו מתארחת להקת הבלט העירונית ובית האופרה של וושינגטון.
בהיכל ארנה Arena Stage at the Mead Center for American Theater נערכות הצגות הנעות מקלאסיקות לפרמיירות בינלאומיות ותיאטרון שייקספיר נחשב לאחד הטובים בתחומו בעולם.
גם סצנת המוזיקה משגשגת בוושינגטון עם אינספור מועדונים שבהם נערכות הופעות חיות במגוון סגנונות והעיר אף תרמה לעולם סגנון מוזיקלי משל עצמה המכונה גו-גו ומייצגה הוא האמן צ'אק בראון.
ברחבי העיר פרוסות גלריות לאומנות המציגות סגנונות שונים של ציור ופיסול שמצטרפות לגלריות הרשמיות כמו הגלריה הלאומית לאמנות, גלריית ארתור מ. סקלר וגלריית ARTECHOUSE.
חובבי ספורט? בגלריית הספורט הלאומית שבאולם ווריזון Capital One Arena משחקת קבוצת הכדורסל של וושינגטון וכן נבחרת ההוקי הלאומית של ארצות הברית ובאצטדיון רוברט קנדי ממוריאל RFK Stadium משחקות קבוצת הכדורגל די.סי יונייטד וקבוצת הפוטבול וושינגטון רדסקינס.
עיר הבירה של ארצות הברית תפתיע אתכם, אם רק תתנו לה, ותיתן לכם מבט אל תוך הפוליטיקה וההיסטוריה האמריקאית.
קרבתה מצד אחד לפילדלפיה וניו יורק ומצד שני לאתרי טבע כמו הפארק הלאומי שננדואה ורכס האפלצ'ים
הופכים את וושינגטון ליעד נהדר בדרך בין ההרים לערים ואתר חובה למטיילים בחוף הצפון מזרחי של ארצות הברית.
ניתן לנסוע לוושינגטון כטיול יום מניו יורק, ורכבת מהירה מחברת בין הערים ובין תחנת פן סטיישן במנהטן לתחנת הרכבת היפייפיה יוניין במרכז וושינגטון.
אך אם יש לכם זמן, הקדישו לבירה לפחות יומיים אם לא יותר ותגלו עיר מקסימה ומיוחדת ששונה מערים אחרות באמריקה ובכלל.
מתי כדאי לבקר בוושינגטון?
התקופות הטובות ביותר לבקר בוושינגטון הבירה הם מספטמבר עד נובמבר וממרץ עד מאי.
בסתיו נעלם הקיץ הלח, לוקח עימו את רוב התיירים של עונת השיא וכל שנותר היא רוח קרירה ועלי שלכת, שאגב, נראים נהדר כנגד אנדרטות השיש.
מתחרה רציני לסתיו הוא האביב, שהיא גם עונה פופולרית בזכות פסטיבל פריחת הדובדבן הלאומי בסוף מרץ ובתחילת אפריל.
הקיץ בבירת ארצות הברית חם ודביק, מה שמציב תנאים פחות אידיאליים לטייל ברחובותייה, אך המוזיאונים ממוזגנים כך שאם אתם יכולים לסבול את החום תוכלו להיכנס מידי פעם למוזיאונים הנעימים [והחינמיים] ולברוח מהחום.
לא הרבה תיירים מגיעים לוושינגטון בחורף ובצדק.
אמנם הסיכוי למצוא תעריפי מלונות נמוכים יותר גבוה ומזג האוויר סביר בהשוואה ליעדים אחרים לאורך החוף המזרחי כמו ניו-יורק, אך העיר חווה טמפרטורות מקפיאות וסופות שלגים עזות.
איך מגיעים אליה?
הכביש המהיר I-95 שחוצה את קו החוף המזרחי של ארצות הברית עובר גם בבירה הלאומית ומחבר את העיר אל פילדלפיה ניו יורק ובוסטון מצפון מזרח ואל ריצ'מונד והלאה אל דרום ארצות הברית עד מיאמי.
את וושינגטון הבירה מקיף כביש 495 שממנו יוצאים כבישים מהירים לפיטסבורג בפנסילבניה, לכיוון הפארק הלאומי שננדואה ולחופי מרילנד ודלאוור ממזרח.
רכבות מקשרות בין וושינגטון הבירה לניו יורק, פילדלפיה, בוסטון ודרומה עד פלורידה.
אוטובוסים יוצאים ומגיעים לעיר מכל עריה הגדולות של אמריקה וממקומות קטנים יותר בסביבתה.
היכן כדאי לישון בעיר?
ולכן בחירת השכונה בה תלונו תשפיע במובן מסויים על אופי הביקור שלכם בעיר.
הן השכונות אם אתם מחפשים מקום לינה יוקרתי וגם בגלל הקרבה למוקדי התיירות המרכזיים.
מלון יוקרתי ומהמם הוא מלון The Jefferson במרחק של 10 דקות הליכה מהבית הלבן ויוקרה מנצחת.
אם התקציב שלכם מצומצם, אתם צעירים המטיילים לבד ומעוניינים להכיר מטיילים נוספים או סתם רוצים לישון בהוסטל אז Duo Housing הוא המקום – עם מרחק קצר יחסית למרכז העניינים ומחירים נוחים.
בגבעת הקפיטול, מלון Capitol Hill Hotel הוא מלון מקסים שקרוב לא רק למבנה הקפיטול אלא גם לשוק האיכרים Eastern Market ולתחנת המטרו Capitol South Station.
שכונת Georgetown מתאימה למשפחות, היא רגועה יפה אך גם יקרה.
The Georgetown House הוא מלון קטן שיכול להרגיש מעט צפוף אך המחיר שלו הוא הטוב בשכונה. מנגד, מלון The Ritz-Carlton Georgetown הוא מלון סופר יוקרתי ומפנק והמחירים בהתאם.
הם בחירה טובה אם אתם מחפשים שכונות סטודנטים ואווירה צעירה ובקיץ ניתן למצוא כאן דילים טובים מכיוון שהסטודנטים יוצאים מהעיר ומותירים נכסים רבים ריקים.
מלונות מומלצים בשכונת פוגי בוטם הם The River Inn – מלון מקסים שקרוב גם לתחנת מטרו, State Plaza Hotel הקרוב יותר למול הלאומי ויש בו חדרים גדולים ונקיים מאוד ומלון The Watergate Hotel השוכן ממש על הנהר והתפרסם בזכות פרשת ווטרגייט בשנות ה-70 כך שתלונו ממש בתוך אתר היסטורי.
בציי'נטאון מומלץ לישון במלון Motto by Hilton שאמנם החדרים בו יחסית קטנים אך הוא לא יקר ובמרכז ההמולה של השכונה
זו שגרים בה אנשים ולא רק פקידי ממשל ותיירים.
האזור הצפון-מזרחי Near Northeast הוא בחירה טובה אם הדבר שהכי חשוב לכם הוא נגישות תחבורתית בגלל הקרבה לתחנת הרכבת יוניין, ויש כאן מלונות עם מחירים סבירים בדרך כלל כמו מלון Phoenix Park Hotel בין תחנת הרכבת לבניין הקפיטול
ומלון YOTEL Washington DC הזול יותר שאנחנו ממש אהבנו בגלל הבריכה שיש על הגג.