קנדה, המדינה השנייה בגודלה בעולם, ושזכתה לכינוי 'הצפון הלבן הגדול' הולכת ורוכשת לה מקום של כבוד ברשימת היעדים האהובים על הישראלים.
אולי אלה היערות שמכסים את מרבית שטחה, כמות האגמים המדהימה, הטונדרות הארקטיות, רכסי ההרים הגבוהים או קו החוף המפורץ והקסום או הערים המרתקות.
לא משנה מה מושך אתכם לבקר בקנדה, היא תפתיע אתכם ותהפנט.
במידע למטייל תוכלו לקרוא כל מה שצריך לדעת על קנדה ובכלל זה:
מה צריך להכין לפני הנסיעה, כמה יכול לעלות לכם הטיול, מהו המטבע המקומי, השפה, דרכי התקשורת בתוך קנדה, מזג האוויר בחלקיה השונים, כיצד לשמור על הבטחון האישי, מה כדאי לאוכל , מהם החגים, מה אסור לפספס ועוד.
תוכן עניינים
אשרת כניסה
בשנת 2016 רשות ההגירה הקנדית ביצעה שינויים בנוגע לאשרות הכניסה למדינה, כך שכיום אזרחי כלל מדינות העולם מחויבים להוציא אשרות כניסה כדי לבקר בה.
בעלי דרכון ישראלי נדרשים להנפיק אשרות ETA עבור כניסה לקנדה בדרך האוויר.
ETA היא ויזה אלקטרונית שתהליך ההנפקה שלה נעשה אונליין באינטרנט, ובסיום התהליך היא נשלחת למגישי הבקשה בדוא"ל.
את ה-ETA חובה להנפיק מראש, שכן לא ניתן להגיע לקנדה ללא אשרת כניסה או להנפיק אשרת כניסה on arrival בהגעה למדינה.
את ה-ETA נדרש להנפיק עבור כניסות אוויריות למדינה (כולל טיסות קונקשיין מקנדה), אך במקרים של כניסות יבשתיות או כניסות למדינה דרך הים לא נדרש להנפיק ETA.
ויזת הכניסה תקפה למשך 5 שנים או לחלופין עד למועד פקיעת תוקף הדרכון, ולאחר המועד הנ"ל יהיה צורך לחדש אותה.
כסף ועלויות
המטבע בקנדה הוא הדולר הקנדי הנחשב לאחד המטבעות העיקריים בעולם, והוא זמין באופן נרחב בבנקים וחלפני כספים.
בביקורכם אתם יכולים להניח שכל סימן "$" שאתם רואים מתייחס לדולרים קנדיים אלא אם כן הוא כולל ראשי תיבות אחרים (למשל "דולר ארה"ב" לדולרים אמריקאים).
הדולר הקנדי מחולק למאה סנטים המגיעים כמטבעות בשווי סנט אחד [פני], חמישה סנטים [ניקל], עשרה סנטים [דיים] עשרים וחמישה סנט [קוואטר] חמישים סנטים [הלף דולר] דולר אחד [לוני] ושני דולרים [טוני]
השטרות הקנדיים הנפוצים ביותר הם של $5, $10, $20, $50 ו-$100.
ערכו של הדולר הקנדי תלוי במחיר הנפט ובאופן מסורתי הוא נמוך מהדולר האמריקאי, כך שבממוצע תקבלו על כל דולר אמריקאי 1.33 דולרים קנדיים.
באזורים הסמוכים לגבול האמריקאי נהוג לרוב לקבל דולרים אמריקאים כך שאם נתקעתם ללא כסף קנדי אתם יכולים להשתמש ביתרת הדולרים האמריקאים שברשותכם, אך שער החליפין יהיה בהתאם.
עלויות טיול:
ככלל קנדה יקרה במעט מארצות הברית אך זולה מישראל.
כללי החיסכון הכספי הנהוגים בארצות הברית תקפים גם בקנדה, וככל שתטיילו מחוץ לערים הגדולות ותפחיתו בקניות ובאכילה במסעדות כך תוכלו לחסוך כסף.
עיקר ההוצאה בקנדה היא על השכרת רכב, דלק שיקר יותר מארצות הברית והוצאות הלינה.
כמו בשכנה מדרום, גם בקנדה המחיר שתראו הוא לא המחיר שתשלמו בקופה.
מיסי קנייה מקומיים מתווספים למחיר הסופי והם משתנים ממקום למקום.
שפה
צרפתית ואנגלית הן יחד השפות הרשמיות בקנדה, אולם שפות רבות אחרות מדוברות על ידי קהילות המהגרים למדינה או העמים הילידיים בצפון.
הצרפתית היא השפה המדוברת בעיקר בקוויבק אך קיימים דוברי צרפתית גם באונטריו, ניו ברנזוויק ודרום מניטובה.
רוב הקנדים דוברי אנגלית כשפת אם ו-44% מהקנדים הצרפתיים מדברים אנגלית וכ-9% מהקנדים האנגלים מדברים צרפתית.
קנדה היא כור היתוך בה חיים אנשים מרקעים שונים ושפות שונות, אך מספרם נמוך ממספר דוברי האנגלית והצרפתית והם כמעט תמיד דוברי אחת השפות הרשמיות.
גם אם אתם מטיילים בקוויבק ולא דוברי צרפתית אל דאגה, המקומיים יודעים אנגלית אם כי לפעמים כמו צרפתים טובים יסרבו בהתחלה לשוחח בה מטעמי כבוד צרפתי.
מזג אוויר
ניסיון לאחד את האקלים הקנדי למילה אחת פשוטה הוא בלתי אפשרי, בהתחשב בשטח העצום שלה והגיאוגרפיה המגוונת, אך "הצפון הקפוא" יהיה הדבר הסביר ביותר להגיד על קנדה.
ברוב המקומות החורפים קשים, כמו ברוסיה למשל, אך באזור המאוכלס ביותר בדרום אונטריו קיים אקלים פחות נורא, בדומה לאזורי המערב התיכון וצפון מזרח ארצות הברית.
איקאלויט בירת נונאווט, נמצאת דרומית לחוג הארקטי ונשארת קרה מאוד למעט יולי ואוגוסט, כשגם אז הטמפרטורה הממוצעת היא 12 מעלות בלבד.
מצד שני, מזג האוויר בקו החוף של קולומביה הבריטית מתון מאוד והוא לא קופא במשך רוב החורף, אך הוא נמצא לא רחוק מכמה מקרחוני ההרים הגדולים ביבשת.
מרבית האזורים העירוניים הגדולים בקנדה נמצאים בטווח של 200 ק"מ מגבול קנדה עם ארצות הברית (אדמונדון, קלגרי, הליפקס וסנט ג'ון הם היוצאים מן הכלל).
מבקרים ברוב הערים ככל הנראה לא יצטרכו לסבול את מזג האוויר המלווה בטיול באזורים צפוניים או הרריים נידחים יותר, המופיעים לעתים קרובות על הגלויות המפורסמות של קנדה.
הקיץ בדרום קנדה בדרך כלל קצר וחם, טמפרטורות מעל 35 מעלות אינן יוצאות דופן בדרום אונטריו, בערבות הדרומיות ובחלקים הדרום-מזרחיים של קולומביה הבריטית.
האקלים של טורונטו קריר מעט יותר מאשר בערים הגדולות של צפון מזרח ארצות הברית
והקיץ בחלקים הדרומיים של אונטריו, קוויבק (כולל מונטריאול) ומניטובה הם לעתים קרובות חמים ולחים.
סופות הקיץ בערבות ובאונטריו עלולות להיות אלימות, לשחרר רוחות חזקות, ברד ולעיתים נדירות טורנדו.
החוף המערבי של קולומביה הבריטית, ונקובר וויקטוריה הרבה יותר ממוזג ומקבל מעט מאוד שלג ולעיתים נדירות יורדות הטמפרטורות מתחת ל -0 מעלות או מעל 27 מעלות,
הן גם זוכות לכמויות גשמים גבוהות בחורף ואז לקיץ כמעט יבש ושטוף שמש.
הטמפרטורה הממוצעת בדרך כלל קרה יותר בקנדה מאשר בארה"ב ובמערב אירופה, לכן הצטיידו במעיל חם אם תבקרו בין אוקטובר לאפריל ויותר מוקדם ומאוחר מזה אם תבקרו ברכס הרוקי או באזורים צפוניים.
אוכל
הקנדים האנגלים עשויים להיות מופתעים אם תשאלו היכן תוכלו להשיג אוכל קנדי.
המטבח הקנדי האנגלי משתנה באופן קיצוני מאזור לאזור.
התמחויות מסוימות כוללות סירופ מייפל, Nanaimo bars (ריבועי שוקולד ללא אפייה עם מילוי פודינג או חמאת וניל ובסיס פירורים), butter tarts (טארטים עשויים חמאה, סוכר וביצים), beaver tails (בצק מטוגן ועליו אבקת סוכר ), fiddleheads (ראשים מסולסלים של שרכים צעירים), peameal bacon (סוג של בייקון גב עשוי חלצי חזיר רזה ללא עצמות, קצוץ דק ומגולגל בקמח תירס; נאכל בארוחת הבוקר עם ביצים או בארוחת צהריים ככריך), ו-Halifax donairs (כיכר בשר בקר פרוס עטוף בפיתות ומקושט בבצל, עגבניות ורוטב חלב מרוכז מתוק).
המטבח הצרפתי-קנדי ייחודי יותר ותוכלו למצוא בו מטעמים כמומרק אפונה צרפתי, טורטייר (tourtières – פשטידות בשר) ופוטין (poutine – צ´יפס ברוטב וגבינה).
קנדה היא יצרנית המייפל הגדולה בעולם וגם יצרנית גבינות מפורסמת, והיא ידועה בעיקר בגבינות הצ'דר המיוצרות בה.
אז אל תשכחו לקנות בביקורכם כאן גבינת צ'דר ורוטב מייפל טהור- רק אל תערבבו אותם ביחד, זה מוזר מידי…
מסעדות
בערים הגדולות בקנדה תוכלו למצוא כמעט כל סוג מסעדה אותה תוכלו להעלות על הדעת ובערים הבינונית ובאזורי הפרוורים של המטרופולינים הגדולים תוכלו למצוא גם מגוון גדול של מסעדות.
בביקור בכפרי הדייגים שבמזרח המדינה ובאזורים החקלאיים שבליבה כדאי לאכול במסעדות המשפחתיות הקטנות שיעניקו לכם מבט על העושר הקולינרי של האזור בו אתם נמצאים וטעימה מקנדה האמיתית.
משאיות אוכל
ענף משאיות האוכל [Food truck] פורח ברחבי אמריקה בעשור האחרון וכיום ניתן למצוא משאית אוכל או כמה תחת כל עץ רענן, מצידי הדרכים הצדדיות בשולי עיירות קטנות למרכזי ערים כמו טורנטו, מונטריאול וונקובר.
משאיות האוכל מגוונות כמו המסעדות וגם כאן תוכלו למצוא כל סוג מטבח העולה על דעתכם ובדרך כלל במחירים נוחים יותר.
ומלבד האוכל, מתרחשת תחרות סמויה למי המשאית הנאה ביותר, מה שמוסיף לקסם של אכילה כאן.
שווקי אוכל
שווקי האוכל גם הם תפסו מקום של כבוד בתרבות האוכל בעשור האחרון ואולמות גסטרונומיה נפוצים כיום ברחבי היבשת.
בהיכלי אוכל אלו תוכלו לרכוש מצרכים טריים, לאכול במסעדות שף מיוחדות או בדוכני אוכל קטנים.
כמה מהשווקים המפורסמים הם: שוק סנט לורנס בטורנטו, שוק ז'אן טולון במונטריאול, שוק גרנוויל בוונקובר ועשרות שווקי איכרים המתקיימים בקיץ תחת כיפת השמיים.
סופרמרקטים
הדרך הפשוטה ביותר לחסוך על אוכל בקנדה היא קנייה ברשתות המזון המובחרות.
ברשתות הסופרמרקטים בקנדה קיים מגוון כמעט אינסופי של מזונות מעובדים וארוזים המוכנים לצריכה -כמו דגני בוקר, אטריות ראמן, מרקים משומרים, ארוחת ערב קפואות, וכו' וגם מזון ברמה גבוהה יותר עם מגוון מכל העולם.
רשתות המזון המפורסמות כוללות את Loblaws הזולה ורשת Dominion היקרה מעט יותר.
תקשורת
קנדה משתמשת בקוד המדינה +1 והחיוג ומספרי הטלפון המקומיים מתבצעים באותה תבנית כמו בארצות הברית:
1 – אזור חיוג בן שלוש ספרות – מספר טלפון מקומי בן שבע ספרות.
ה- '1' המוביל הושמט בעת ביצוע שיחות טלפון מקומיות ואופציונאלי בשיחות ניידים מקומיות.
לשיחות למרחקים ארוכים, חייגו את כל המספר כולל '1'.
טלפונים ניידים
שלושה ספקים (Bell, Telus and Rogers) שולטים ב 97% מהשוק תוך שימוש במספר מותגים
(רשת Fido ורשת Chatr שייכים לחברת Rogers, רשת Koodo ורשת Public Mobile שייכים לחברת Telus, רשת Virgin ורשת Lucky Mobile שייכים לחברת Bell)
כדי לתת אשליה של תחרות בעוד הקנדים ממשיכים לשלם ממחירי הסלולר מהגבוהים בעולם.
הקליטה טובה בערים, אך לא קיימת כמעט באזורים מרוחקים רבים ובחלק מהנקודות בכביש המהיר חוצה קנדה אין קליטה כלל.
כל אחד רשאי לרכוש מספר טלפון נייד קנדי מראש, כל מה שאתה צריך זה לספק את שמך וכתובת פיזית בקנדה.
שלושת החברות הגדולות (Chatr, Public Mobile, Lucky Mobile) מציעיות שיחות, מסרונים וגלישה בפריסה ארצית במחירים סבירים (לקנדה)
שיחות ומסרונים ללא הגבלה עם חבילת גלישה בגודל 4.5GB במחיר של בערך 40 $, 6GB גלישה במחיר של 45$, וגלישה בנפח של 8GB במחיר של 50$, הם גם גובים בערך 10$ עבור כרטיסי SIM.
החבילות המוצעות גם לקנדה וגם לארצות הברית בדרך כלל יקרות וסובלות מבעיות אמינות, עדיף לרכוש כרטיס סים לכל מדינה בנפרד או אם הביקור בקנדה הוא ביקור קצר לוותר על רכישת סים מקומי ולהגיע לקנדה עם סים בינלאומי מהסוג שנמכר בארץ או להירשם לחבילות הגלישה של הספקים הישראלים.
אופציה זולה יותר היא לרכוש מבעוד מועד כרטיס סים אלקטרוני – e-sim שיאפשר להוציא ולקבל שיחות ולגלוש באינטרנט במחירים תחרותיים ובלי צורך להחליף לרכוש כרטיס סים פיזי.
גישה לאינטרנט
ישנן דרכים רבות להיכנס לאינטרנט, כולל מספר מסופים ברוב הספריות הציבוריות.
ברוב העיירות הגדולות והבינוניות יהיו קפה אינטרנט, אם כי אלה הופכים פחות נפוצים מכיוון ש- Wi-Fi זמין באופן נרחב במקומות ציבוריים כמו ספריות, בתי קפה ובתי מלון ברוב הערים.
למרות שחלקם גובים תשלום מופרז בגין השימוש בו, אחרים מספקים אינטרנט אלחוטי חינם, כולל בתי קפה של בלנץ, מקדונלד'ס, Second Cup, רוב המקומות של טים הורטון וסטארבקס.
מרבית שדות התעופה ותחנות רכבת מסוימות מציעות אינטרנט אלחוטי חינם באזורי הנוסעים.
אונטריו מציעה גישה חופשית לאינטרנט אלחוטי בכבישים המהירים 400/401 ובכביש המהיר ONroute.
בשורה התתונה, ניתן להסתפק באינטרנט האלחוטי והוא זמין בצורה טובה, אך אם אתם מוכרים לטלפון או חשוב לכם להיות מחוברים 24/7, אל תסתמכו על אופציה זו.
תחבורה
קנדה ענקית – המדינה השנייה בגודלה בעולם אחרי רוסיה, פירוש הדבר שתזדקקו למספר ימים כדי להעריך אפילו חלק קטן מהארץ היפה הזו.
המרחקים יעיקו על מטיילים רבים מישראל שרגילים למרחקי נסיעה קצרים ממקום למקום,
המרחק מסנט ג'ון, ניופאונדלנד לונקובר הוא מעל 5,000 ק"מ, הרבה יותר מלונדון לכל עיר אירופאית גדולה כולל מוסקבה, וקצת יותר מאשר מניו דלהי לבייג'ין או לאיסטנבול.
השטח בו מתרכזת רוב האוכלוסייה הקנדית הוא למעשה קטן מאוד, 90% מאוכלוסיית קנדה מתגוררת בטווח של 160 ק"מ מהגבול הדרומי עם ארצות הברית, ו -57% מהקנדים מתגוררים מדרום לקו הרוחב בה שוכנת סיאטל.
לפיכך, הטיול בקנדה מוגבלת כמעט לחלוטין ל"פרוזדור הקנדי" הדרומי, והנסיעה לצפון קנדה מצריכה לעתים קרובות טיסה לשם.
בטיסה
הדרך הטובה ביותר להתנייד ברחבי קנדה היא בדרך האוויר.
אייר קנדה היא המוביל הארצי הראשי, ויש לה את הרשת הגדולה ביותר ולוחות הזמנים הנפוצים ביותר.
לנסיעה בין המרכזים העירוניים הגדולים, WestJet מציעה תעריפים תחרותיים.
בגלל מדיניות המעדיפה חברות תעופה קנדיות ומסים גבוהים, כרטיסי הטיסה נוטים להיות יקרים יותר מאשר טיסה למרחקים דומים בארצות הברית, ולפעמים מעבר בארה"ב יכול להיות זול יותר מטיסה פנימית ישירה.
ברכבת
שירות רכבות הנוסעים בקנדה למרות שהוא בטוח ונוח הוא לרוב אלטרנטיבה יקרה, איטית ולא נוחה יחסית לסוגי תחבורה אחרים.
המסדרון בין וינדזור לקוויבק סיטי הוא היוצא מן הכלל.
המסלולים מחוץ למסדרון זה הם הרכבות החד-יומיות באונטריו וקוויבק או ארבע רכבות הלינה מחוץ למחוזות המרכזיים.
נסיעת הרכבת בת שלושת הימים בין טורונטו לונקובר המכונה 'הקנדי' היא המפורסמת ביותר, ורכבת הדגל של VIA עוברת בפאר הערבות הקנדיות והרי הרוקי, עם קרונות תצפית בעלות כיפות שקופות כדי לאפשר לנוסעים לצפות בנוף המרהיב. 'רכבת האוקיאנוס' היא נסיעה של יומיים ברכבת שעוברת ממונטריאול להליפקס דרך הפרובינציות האטלנטיות ומספקות נוף מעולה לאוקיאנוס במסעה בצפון ניו ברונסוויק.
מסלול וויניפג-צ'רצ'יל לוקח יומיים ומגיע לחופי מפרץ ההדסון, זהו גם שירות רכבת הנוסעים היחיד לצפון קנדה.
בקולומביה הבריטית 'The Skeena' נוסע מג'ספר לנסיך רופרט במהלך יומיים ומספק כמה מהנופים הטובים ביותר על סיפונה של כל רכבת VIA.
עם זאת הרכבת עוצרת ללילה בעיירה הנסיך ג'ורג והכרטיס אינו כולל לינה בעיירה.
מה גם שהמסלול עובר לאורך קו רכבות מטען עמוס, אז צפו לעיכובים מרובים בדרך.
Via Rail הינה חברת רכבות הנוסעים הקנדית העיקרית ולעתים קרובות יש בה 50% הנחה על המכירות או הנחות ברגע האחרון.
כרטיסים למחלקה השנייה הם לרוב במחירים סבירים ותחרותיים עם כרטיסי טיסה מקבילים, אולם כרטיסים אלה אינם כוללים אוכל ושתייה מה שמחייב את נוסעי מחלקה זו לרכוש אוכל ושתייה בקרוניות השירות.
כרטיסי שינה, אם כי יקרים משמעותית, כוללים ארוחות ומאפשרים הרשאות אחרות בלעדיות לנוסעים כאלה.
במכונית
מטיילים רבים בקנדה שוכרים רכב.
אם כי אופציה זו יקרה במקצת אם אתם נוסעים לבד זו יכולה להיות חלופה סבירה כלכלית אם אתם חולקים את העלויות עם אחרים.
עם זאת, ישנם מגבלות וחסרונות רבים בהשכרת רכב בקנדה כולל: יכולות להיות תוספות גבוהות מאוד הקשורות להחזרת המכונית במקום אחר מאשר במקום בו נאספה, בדרך כלל מוצעים קילומטרים ללא הגבלה רק בפרובינציה בה שוכרים את הרכב וברגע שאתם נכנס לפרובינציה אחרת, אפילו לכמה קילומטרים, כל הטיול שלך מוגבל (בעיקר ל 200 ק"מ ביום) אז שימו לב לכך בחוזה ההשכרה.
רבים רוצים לחצות את הגבול אל תוך ארצות הברית בזמן טיול בקנדה או ההפך, יש לשים לב שמותר לעשות זאת על פי חוזה ההשכרה שלכם.
התנועה בקנדה היא בצד ימין.
נהיגה בתוך מונטריאול, ונקובר או טורונטו אינה תמיד מעשית; ערים אלה מאוכלסות בצפיפות ולמצוא חניה יכולה להיות משימה קשה ויקרה.
כל שלוש הערים מספקות תחבורה ציבורית טובה, כך שעדיף להחנות את הרכב במיקום מרכזי או במלון ואז להשתמש בתחבורה ציבורית.
מחוץ לערים אלו התחבורה הציבורית נוטה להיות לא אמינה או לא קיימת, ולכן מכונית היא חיונית.
מכיוון שבקנדה נהוגה השיטה המטרית תמלאו כאן דלק בליטרים ואת מהירות הנסיעה והמרחקים תראו בקילומטרים, מה שקל עליכם מאוד לעומת ארצות הברית.
באופן כללי מבקרים זרים רשאים לנהוג באמצעות הרישיון הזר שלהם עד 90 יום, אם הרישיון שלהם באנגלית או בצרפתית, ולאחר מכן עליהם להשיג רישיון קנדי מהמחוז או מהשטח בו הם מתגוררים, מומלץ להוציא מראש רישיון נהיגה בינלאומי מ'ממסי' בטרם הנסיעה לקנדה.
הכבישים הראשיים בקנדה נוחים לנהיגה בחודשי הקיץ ופחות מכך בחודשי החורף אז יש להניח שרשראות שלג על הצמיגים למניעת החלקה.
חוקי הנהיגה בקנדה זהים לנהוג בארצות הברית כך שאם אתם מגיעים מארצות הברית אינכם צריכים לשנות את צורת הנהיגה שלכם רק לשים לב לשילוט הקנדי השונה ולמהירות במד המהירות לרכבים מארצות הברית המשתמשים בשיטת המייל.
באוטובוס
נסיעה באוטובוס בינעירוני זמינה בין רוב הערים הגדולות בקנדה.
השירות הטוב ביותר ניתן במסדרון וינדזור-קוויבק הצפוף בין טורונטו, מונטריאול ואוטווה.
השירות במסדרון זה ניתן על ידי מספר חברות: מגאבוס: טורונטו – קינגסטון – מונטריאול
גרייהאונד: טורונטו – אוטווה, מונטריאול – אוטווה, ונתיבים בין טורונטו לדרום מערב אונטריו
אורלינס אקספרס: מונטריאול – קוויבק סיטי
DRL מפעילה שירות יומי בניופאונדלנד, נובה סקוטיה, באי פרינס אדוארד ובניו ברונסוויק.
מאז הפסקת שירות גרייהאונד במערב קנדה נסיעה באוטובוסים חוצי קנדה היא למעשה בלתי אפשרית.
במערב קנדה ריידר אקספרס מציע שירות בין רג'ינה-ססקאטון ואדמונטון וקו יומי בין קלגרי וונקובר.
טרמפים
קנדה יכולה להיות מקום נהדר לטיול בטרמפים ושיטה זו עדיין מתבצעת על ידי מטיילים צעירים יותר שרוצים לחסוך כסף או מחפשים הרפתקאות.
תפיסת טרמפים נפוצה במחוזות המערביים הרחוקים, אם כי גם שם הפופולריות יורדת.
טרמפים בשטחים העירוניים בדרום אונטריו ובמונטריאול אינם דבר בטוח שכן נהגים רבים לא יאספו טרמפיסטים באזורים אלה.
באזורים מאוכלסים בכבדות כמו מסדרון וינדזור-קוויבק, הדרך הראשית הייתה בעבר דרך שעברה בלב כל עיר אך סלילת כבישים מהירים הותיר שלוש אפשרויות – לעמוד בכביש הישן (איטי וקשה יותר מכיוון שרוב התנועה שנותרה היא מקומית), לעמוד על שולי הכביש המהיר (שאינו חוקי, אך לא נדיר) או לעמוד על הרמפה ולקוות שמי שיעבור בצומת הדרכים נוסע בכיוון אליו אתם צריכים.
באזורים פחות מיושבים (כגון הקטעים העצומים של הכביש המהיר חוצה קנדה ברחבי צפון אונטריו) הכביש העילי נותר הכביש המהיר היחיד מה שמעניק להולכי רגל וטרמפיסטים גישה בלתי מוגבלת בכל נקודה.
כמו בכל מקום בעולם, טיולי טרמפים טומנים בחובם סיכונים. על אחריותכם בלבד!
לינה
מקומות הלינה בקנדה משתנים באופן משמעותי בהתאם לזמן ולמקום.
ברוב הערים ובאזורי תיירות רבים צפו לשלם למעלה מ- $100 עבור חדר מלון טוב. תמיד תשאלו אם המיסים כלולים במחיר; לרוב הם אינם, ולעתים קרובות יכולים להוסיף 15% לעלות לאחר שנלקחים בחשבון היטלים מקומיים, מחוזיים ופדרליים [תקף גם במנועי חיפוש המלונות].
מלונות ממלאים חלק בלתי נפרד בהיסטוריה של קנדה, כאשר כמה מציוני הדרך הידועים במדינה הם מלונות, מלונות הרכבת הקנדיים הם סדרה של מלונות מפוארים שהוקמו בערים הגדולות (ונקובר, קלגרי, אדמונטון, רג'ינה, ססקאטון, וויניפג, וינדזור, טורונטו, אוטווה, מונטריאול, קוויבק, סנט ג'ון והליפקס) בתחילת המאה העשרים, רוב אלה עדיין עומדים בבעלותם של תאגידים כמו מלונות ופארמונט.
מלונות אלה מדהימים מבחינה אדריכלית ומעוצבים להפליא, ומלבד היותם מקומות לינה יוצאי דופן הם אטרקציות תיירותיות בפני עצמם.
גם אם אינכם מתארחים במלון Grand Railway כדאי יהיה לחקור את הלובי הראשי או לסעוד במסעדת המלון.
באזורים כפריים, מוטלים הם אופציית לינה טובה וזולה יחסית.
ברוב הכפרים יש צימרים (ללינה וארוחת בוקר) ובתים של אנשים עם סוויטות לאורחים, המחירים משתנים מאוד – בין 45 דולר ללילה ל-140 דולר ללילה – כולל ארוחת בוקר מסוג כלשהו.
אפשרויות אחרות כוללות השכרת קוטג'ים על האגמים ובאזור הכפרי והשכרת דירות בערים.
אכסניות הן בחירה טובה, ומציעות לינה במעונות משותפים (20–60 דולר) או חדרים פרטיים (50–90 דולר), מרבית ההוסטלים בקנדה עומדים בסטנדרטים גבוהים מאוד.
לבסוף, יש מספר רב של אתרי קמפינג בקנדה. אלה נעים בין חניוני קראוונים פרטיים לאתרי קמפינג המופעלים באופן ציבורי בפארקים לאומיים ומחוזיים, והם כמעט תמיד מטופחים ובדרך כלל מאוד יפים.
כמעט בכל עיר ועיר יהיה לפחות אתר קמפינג אחד, אך לאור האקלים של קנדה אופציה זו היא עונתית כמובן.
מחפשים מקומות לינה במחירים נוחים? פנו אלינו להצעות מחיר מתואמות אישית
חגים
רשימת החגים הקנדית אינה ארוכה כמו זו הישראלית ודי מקבילה לזו האמריקאית עם שינויים מסויימים.
אספקט נוסף של החגים בקנדה הם המצעדים השונים, מופעי הזיקוקים, קישוטי הרחוב והאווירה המיוחדת שמלווה כל חג.
בקנדה 13 חגים רשמיים ועוד חגים רבים מקומיים ושל קהילות שונות החיות במדינה.
החלוקה הלאומית בין קנדים אנגליים וקנדים צרפתיים באה לידי ביטוי בעיקר בחגים הלאומיים, לדוג' בעוד הקנדים האנגליים יחגגו את יום המלכה ויקטוריה בקוויבק יחגגו הקנדים הצרפתים את יום הפטריוטים.
ינואר
יום השנה החדשה New Year's Day – נחוג בראשון לינואר ומתאפיין בריבוי מסיבות, תהלוכות, ארוחות משפחתיות וכו'. מרבית העסקים יהיו סגורים ביום זה.
פברואר
יום ולנטיין Valentine's Day- נחגג ב-14 בפברואר.
חג האהבה בו תרגישו באווירה הדביקה ברחובות ותיאלצו להזמין מקום במסעדות זמן רב מראש.
ראש השנה הסיני Chinese New Year- נחגג בינואר או בפברואר בהתאם ללוח השנה הסיני.
מצוין בעיקר בקרב האוכלוסייה יוצאת סין ובמיוחד בטורנטו וונקובר שם מתקיימת חגיגה תרבותית סינית מסורתית.
יום נובה סקוטיה Nova Scotia Heritage Day- יום זה נחגג בפרובינציית נובה סקוטיה ומוקדשת לגיבוריה המקומיים.
מרץ
יום סנט פטריק Saint Patrick's Day- נחגג ב-17 במרץ. חג קתולי-אירי לזכרו של הקדוש הנוצרי המגן של אירלנד.
החג הובא לקנדה על ידי המהגרים האירים למדינה, והוא נחוג בתהלוכות גדולות ססגוניות ובהארה וצביעה של מומנטים רבים בצבע ירוק.
אפריל
פסחא Easter- בתחילת או אמצע אפריל, חג נוצרי המציין את תחייתו של ישו. עסקים רבים צפויים להיות סגורים ביום זה.
מאי
יום ויקטוריה Victoria Day- ביום שני האחרון של מאי חוגגים במרבית הפרובינציות הקנדיות ובמיוחד בעיר ויקטוריה שבקולומביה הבריטית את יום ויקטוריה לזכרה של מלכת אנגליה המפורסמת.
ביום זה נערכים מצעדים גדולים ומופעי זיקוקים ומקומות העבודה והלימודים לרוב שובתים.
יום הפטריוטים National Patriots' Day- ביום בו חוגגים את 'יום ויקטוריה' חוגגים בפרובינציית קוויבק את יום הפטריוטים במצעדים וחגיגות רחוב המוניות עם דגלי החלק הצרפתי של קנדה.
יוני
יום הילידים National Indigenous Peoples Day- יום זה מוקדש בחלק מקנדה לעמים הילידיים שישבו בה מקדמת דנא,
יום זה מצויין בחגיגות ולמידה על העבר של כל שבט וקבוצה.
יום סנט ג'ון St. Jean Baptiste Day- יום סנט ג'ון נחגג בקוויבק ברוב עם ב-24 ליוני ומאופיין באירועים המוניים כמו מצעדים, קונצרטים, תחרויות ספורט, מופעי זיקוקים והתאספויות משפחתיות.
יולי
יום קנדה Canada Day- יום העצמאות הקנדי הוא יום לאומי של חגיגות המוניות, מופעי זיקוקים, אירועים תחת כיפת השמיים ויום חופש כללי.
אוגוסט
מצעד הגביע המוזהב Gold Cup Parade- מצעד גדול זה נערך בסוף השבוע האחרון של אוגוסט בעיר שרלוט טאון באי הנסיך אדוארד ומושך אליו קהל מעריצים גדול מרחבי קנדה וארצות הברית.
ספטמבר
יום העבודה Labor Day- נחגג ביום שני הראשון של חודש ספטמבר ומסמל את סוף הקיץ בו ההמונים יוצאים לטייל לסופשבוע ארוך בחיק הטבע.
אוקטובר
חג ההודיה Thanksgiving- חג ההודיה הקנדי הוא חג לאומי הנחגג במועד בו חוגגים את יום קולומבוס בארצות הברית והוא דומה במאפייניו לגרסה האמריקאית.
ליל כל הקדושים Halloween- נחגג ב-31 באוקטובר.
חג נוצרי עממי, בעל מקורות פגאניים, בו נוהגים לקשט את הבתים ברוח החג, לקיים מסיבות תחפושות כאשר הילדים מתחפשים לדמויות מעוררות פחד ויוצאים לאסוף ממתקים ברחובות הערים.
נובמבר
יום הזיכרון Remembrance Day- יום הזיכרון ב-11 לנובמבר מצויין כיום לאומי בו נערכים טקסי זיכרון לנופלים הקנדיים במלחמות ובמיוחד במלחמת העולם הראשונה ותושבי קנדה עומדים לשתי דקות דומיה.
דצמבר
חג המולד Christmas- 25 בדצמבר, חג נוצרי המציין את הולדת ישו.
החג מצוין לרוב בארוחות משפחתיות, הצבת "עץ חג מולד" ובהענקת המתנות.
בקרב אוכלוסייה דתית, נהוג לחגוג את ליל החג במיסה חגיגית – מיסת חג המולד – הנערכת בחצות ובה שרים מזמורי חג.
בטחון אישי
בטחון אישי בקנדה אינו בדרך כלל בעיה ולרוב כל מה שצריך זה להפעיל שיקול דעת.
גם בערים הגדולות ביותר פשע אלים אינו מהווה בעיה רצינית ומעט מאוד אנשים חמושים.
פשע לא צריך להדאיג את הנוסע הממוצע מכיוון שהוא מוגבל בדרך כלל לשכונות מסוימות ולעתים נדירות הוא פשע אקראי.
שיעורי הפשיעה בסך הכל בערים בקנדה נותרים נמוכים בהשוואה לרוב האזורים העירוניים הדומים בארה"ב ובחלק גדול משאר העולם
(אם כי שיעורי הפשיעה האלימה גבוהים יותר מרוב ערי מערב אירופה).
הפשע גבוה יותר בסך הכל במחוזות המערביים מאשר במזרח קנדה, אך הוא גבוה עוד יותר ביוקון ובשטחים הצפון מערביים.
אם אתה נוסעים ליד הגבול בין קנדה לארה"ב אנא ודא שאתם לא נכנסים בטעות לארצות הברית במקום שהגבול אינו מסומן בבירור, אם תעשו זאת אתה עלולים להיות נתונים לחקירה ממושכת ולמאסר אפשרי.
השוטרים בקנדה בדרך כלל אנשים חרוצים, כנים ואמינים.
אם אתה נתקל אי פעם בבעיות במהלך שהותך, גם אם זה ללכת לאיבוד, פנייה לשוטר היא רעיון טוב.
אם אתם מספיק חסרי מזל כדי להיות קורבנות לכייסים המשטרה המקומית תעשה ככל שביכולתה כדי לעזור.
בערים גדולות מכוניות חונות מכוונות לעיתים לגניבות אופציונאליות לכן נסו להימנע מהשארת כל רכוש ברכב.
בשל שכיחותם הגבוהה של פשעים כאלה ניתן להטיל קנס על נהגים במונטריאול ובכמה תחומי שיפוט אחרים בגין השארת דלתות רכבם לא נעולות או בגין השארת חפצי ערך.
גם גניבת אופניים יכולה להוות מטרד נפוץ באזורים העירוניים.
מריחואנה חוקית בקנדה כולה מאז שנת 2018 ולכל מבוגר מותר להחזיק עד 30 גרם כך שאם אתם מעשנים אינכם צריכים לחשוש מהמשטרה.
נהיגה בשכרות היא כמובן איסור גדול ובדיקות נהגים מתרחשות לעיתים קרובות.
מה אסור לפספס
אז מהם המקומות היפים ביותר לביקור במדינה גדולה זו?
לפניכם עשרת המקומות שאי אפשר להחמיץ בטיול בקנדה.
העיר הגדולה בקנדה היא מרכז מסחרי ותרבותי מהמעלה הראשונה.
ברחובותיה הנקיים תוכלו לראות מופעי תרבות, ארכיטקטורה מרתקת, סצנה קולינרית עולמית ואומנות מודרנית וישנה יותר.
בחורף קר בה והעיר עוברת למפלס שתחת פני הקרקע אך הקיץ עושה איתה חסד וגניה המטופחים מתמלאים באנשים, מקומיים ותיירים.
אלו אולי המפלים הידועים בעולם ומאתרי התיירות החשובים בקנדה.
המפלים הגדולים שעל גבול קנדה-ארצות הברית הם מוקד משיכה כבר מעל 150 שנים ותעשייה שלה נבנתה סביבם.
בעיירה הצמודה תוכלו לבקר במוזיאונים משעשעים, להמר בקזינו ולאכול פנקייק עם מייפל קנדי משובח.
אל המפלים תוכלו להפליג בסירה או לטייל מאחוריהם, תוכלו לצעוד לאורך הנהר הגועש, לעבור מעליו ברכבל
ללכת לקניות במרכזי הקניות שסביבם או ללגום יין משובח בכרמים של אזור הניאגרה.
העיר הגדולה בקוויבק היא שילוב של צרפתים ואנגלים ועוד כמה עשרות לאומים אחרים, מה שהופך אותה לכור היתוך מרתק וססגוני.
במונטריאול סצנת אומנות ותרבות מעולה, קולינריה משובחת, היסטוריה מרתקת, שווקי אוכל מהנים, אטרקציות מעולות וגנים מרהיבים שבקיץ מלאים בתושבים וחגיגות.
נובה-סקוטיה על חוף האוקיינוס האטלנטי היא עולם אחר מהערים הגדולות ויעד נהדר למי שמחפש כפרי דייגים קטנים, היסטוריה מעניינת, נופי ים משובחים ואווירה רגועה ושלווה.
הליפקס בירתה היא עיר יפה עם עבר ימי מפואר, הפארק הלאומי קייפ ברטון הוא מקום מושלם לקמפינג מול האוקיינוס וגראן פרה תוכלו לעקוב אחר סיפורם של הצרפתים האכאדיים שגורשו מכאן במאה ה-18.
הפארק הלאומי באנף Banff National Park
הפארק הלאומי באנף שבהרי הרוקי הקנדיים הוא הפארק הלאומי הוותיק בקנדה ועולם של הרפתקאות בטבע.
יש בו נוף מגוון של קרחונים ושדות קרח מרהיבים, יערות והרים ירוקים ומושלגים, מעיינות חמים, אגמים ושפע של בעלי חיים.
בבאנף תוכלו לטייל באתרי הטבע, לישון במלון פאר לחוף אגם לואיס, להקים אוהל באתרי הקמפינג היפים ולשוטט בעיירה האלפינית באנף בה חנויות בוטיק ומסעדות.
הפארק הלאומי ג'ספר Jasper National Park
עם מגוון ביולוגי מרשים, הפארק הלאומי ג'ספר שברוקי הקנדיים מציע נוף מגוון של הרים, קרחונים, יערות, נהרות, אגמים ועמקים – המיטב שיש לרוקי הקנדיים להציע.
צאו להליכה בין קניונים עמוקים, הרים גבוהים, אגמים צלולים ועמקים מוריקים ותתחברו לטבע כמו שאי אפשר באף מקום אחר.
העיר ונקובר היא הפנינה של מערב קנדה ואחת הערים עם איכות החיים הטובות בעולם, כשתבקרו בה תבינו למה.
רחובותיה המצוחצחים שוכנים בין הרים מושלגים ומפרצי מים והטבע חודר עמוק אל תוך העיר.
יש בה גם אתרי תרבות מעולים, מוזיאונים מרתקים, אטרקציות מהנות ואוכל טוב שבא טרי מהים, בסביבותיה תוכלו ללכת על גשרי עץ תלויים מעל יערות, לעלות ברכבל ולגלוש במורד או לחתור באגמים ולגונות ממש בלב העיר.
האי ונקובר Vancouver Island
האי הגדול ביותר במערב קנדה הוא עולם של טבע והרפתקאות.
חופיו המפורצים הם תאווה לעיניים עם יערות הנושקים למים, בפיורדים הרבים שבו שוחים לוויתנים, בשמיים חגים עיטים קרחים וכמויות הגשמים הרבות בו יצרו יערות גשם ממוזגים שהם אתר מורשת עולמי.
בקצה הדרומי של האי שוכנת העיר ויקטוריה המקסימה שבנויה בסגנון בריטי ותעניק לכם תחושה כאילו נסעתם לאירופה.
יוקון Yukon
ביוקון עוברת הדרך המהירה המקשרת את אלסקה לעולם והיא יעד מרתק בפני עצמו.
לכאן מגיעים הרפתקנים בעקבות מגלי הזהב של העבר לחקור את הפארקים הלאומיים המרהיבים, את היערות הסבוכים, הנהרות השוצפים וההרים הגבוהים כולל ההר הגבוה ביותר בקנדה- הר לוגאן שמתנשא כמעט לגובה של 6000 מטרים.
צ'רצ'יל Churchill
צ'רצ'יל שבמדינת מניטובה שוכנת לחוף מפרץ הדסון והיא בירת דובי הקוטב העולמית.
אף כביש לא מגיע לעיר נידחת זו אלא רק מסילת ברזל ורכבת מפרץ הדסון מגיעה אליה מהעיר וויניפג, יותר מ-1000 קילומטרים דרומה.
צ'רצ'יל שוכנת בנקודת המפגש בין של שלוש מערכות אקולוגיות: ימית, טייגה, וטונדרה מה שמעניק לסביבתה מגוון של בעלי חיים כמו דובי קוטב, לוויתני בלוגה ומאות ציפורים מסוגים שונים.
אם תגיעו לצ'רצ'יל בחורף תצטרכו להצטייד בהתאם כי הטמפרטורה צונחת הרבה מתחת לאפס, אך גם תוכלו לראות את זוהר הצפון במלוא הדרו.
מעיזים לצעוד בשביל הזה? לא סתם קראו לו 'מנחת המלאכים'... - - - - #megalimamerica #traveldestination #usa #usatravel #instatravel #travelideas #travelamerica #travelguide #outdooradventures #travelling #zionnationalpark #angellanding #utah #hikingtrails #hiking #hikingadventures #onlyforthebrave