ניו אורלינס- גלו את העיר הנינוחה של הדרום
כתבה זו מכילה קישורים למלונות אטרקציות ואמצעי תחבורה. הזמנת מקומות לינה, כרטיסים לאתרים ורכב דרך קישורים אלו שחלקם מסומנים באדום מזכים אותנו בעמלה קטנה ומסייעת לנו להביא לכם את המידע העדכני ביותר לחוויה מושלמת בצפון אמריקה.
ניו אורלינס היא חוויה מעוררת חושים, עיר שמלאה ברחובות צבעוניים מרהיבים, רית'ם אנד בלוז, מוזיקת נשמה וטעמים בלתי נשכחים בעיר שהיא הלב הקולינרי של האוכל הקריאולי והקייג'ון.
העיר הגדולה במדינת לואיזיאנה המכונה "הנינוחה הגדולה" היא עיר של מלכי ומלכות ג'אז, ארכיטקטורה אייקונית, הקדושים של ניו אורלינס, ואולי הרחוב התוסס ביותר באמריקה - רחוב בורבון.
זוהי גם אחת הערים היחידות בארצות הברית שבהן ניתן לשתות באופן חוקי ברחוב, מה שרק מוסיף לאופי הנהנתני של חיי הלילה של NOLA.
הקומיקאי והשחקן חניבעל בוררס אמר על ה-Big Easy ש:
"במחיר של 300 דולר אתה יכול לערוך מצעד משלך בהתראה של יום", ואם זה לא מגלם בצורה יפה את התהילה של ניו אורלינס במשפט אחד, אנחנו לא יודעים מה כן.
היכן ניו אורלינס ממוקמת?
ניו אורלינס ממוקמת על דלתת נהר המיסיסיפי ובקרבה לחופי מפרץ מקסיקו בדרום מדינת לואיזיאנה.
המיקום הבעייתי שלה בין הנהר הנמצא מדרום לעיר לאגם פונטצ'ארטריין הנמצא בצפונה של העיר והעובדה שבה נמצאת לא רק הנקודה הנמוכה ביותר במדינת לואיזיאנה אלא גם אחת הנקודות הנמוכות ביותר בארצות הברית, אחרי עמק המוות וימת סלטון בקליפורניה ולמעשה רוב שטח העיר נמצא בין 30 ס"מ לשלושה מטרים מתחת לפני הים.
ההיסטוריה של ניו אורלינס
ניו אורלינס נוסדה בשנת 1718 על ידי מתיישבים צרפתיים בראשותו של ז'אן באפטיסט לה מויין דה ביינוי שקרא לה 'אורלאן החדשה' על שם העיר אורלאן שבמולדת הישנה.
היא נבנתה על גדות נהר המיסיסיפי, ליד אגם פונטצ'ארטריין, בקרבת נתיב סחר ששימש את האינדיאנים המקומיים ובשנת 1722 החליפה ניו אורלינס את בילוקסי והייתה לבירת לואיזיאנה הצרפתית.
בשנת 1763 הוחכרה העיר והועברה לשליטה ספרדית, אולם המתיישבים הצרפתיים שלא אהבו את הספרדים שהונחתו עליהם התנגדו לשלטון החדש ופנו מספר רב של פעמים לשלטונות צרפת בבקשה להשיב את העיר לידיהם.
אך למרות האיבה, הרובע הצרפתי בעיר נבנה מחדש דווקא בסגנון ספרדי לאחר שמספר שריפות בסוף המאה ה-18 פגעו בה קשות.
לבסוף חזרה העיר לשליטה צרפתית בשנת 1801, אך הצרפתים לא נשארו יותר מידי כאשר שנתיים לאחר מכן מכר נפוליאון את העיר שבה התגוררו כבר 10,000 תושבים לארצות הברית במסגרת רכישת לואיזיאנה.
במחצית הראשונה של המאה ה-19 תחת השלטון האמריקאי התפתחה העיר והפכה למטרופולין רב תרבותי עם אוכלוסייה המורכבת מאמריקאים, צרפתים קריאולים ומהגרים צרפתים רבים שברחו מהאיטי לאחר מהפכת העבדים שהתחוללה בה.
אירוע מכונן באותם שנים התרחש בקרבת העיר במהלך מלחמת 1812 עת תקפו הכוחות הבריטים את ניו אורלינס ונהדפו על ידי כוח צבאי בפיקוד אנדרו ג'קסון, לימים נשיא ארצות הברית.
בשנות ה-30 וה-40 של המאה ה-19 הוכפלה אוכלוסיית העיר והגיעה ל-102,000 תושבים.
בתקופה זו הייתה ניו אורלינס העיר הרביעית בגודלה בארצות הברית, והעיר השנייה בגודלה במדינות הדרום, אחרי בולטימור.
אולם עם פרוץ מגפת הקדחת הצהובה בשנת 1853 נפגעה אוכלוסיית העיר, ולמעלה מ-10,000 תושבים נפטרו מהמגפה.
ארבע שנים קודם לכן היא הפסיקה לשמש כבירת לואיזיאנה, תואר שחזר אליה רק בתקופת השיקום לאחר מלחמת האזרחים.
עד מלחמת האזרחים שימשה העיר כנמל חשוב שהיה מרכז של סחר עבדים מחד, והייתה בה האוכלוסייה הגדולה ביותר בארצות הברית של שחורים חופשיים מאידך.
במהלך מלחמת האזרחים נכבשה העיר ללא קרב על ידי כוחות האיחוד ועל כן לא ניזוקה במהלך המלחמה, בניגוד לערים אחרות במדינות הדרום.
בשנת 1880 שוב החליפה אותה באטון רוז' כבירת לואיזיאנה, הפעם לצמיתות.
עד תחילת המאה ה-20 הוגבלה הבנייה בניו אורלינס לאזורים הגבוהים שלא הוצפו מנהר המיסיסיפי והאגם, אך בשנת 1910 פיתח המהנדס והמדען א. בולדווין ווד מערכת משאבות ותעלות שאפשרו את ייבוש השטחים שהאגם הציף מדי שנה וכך התאפשרה בנייה נוספת מתחת לגובה פני הים.
לצורך הרחבת שטח העיר היא הוקפה בסוללות עפר ששימשו כסכר ומים נשאבו מהשטח החדש, אך פעולת השאיבה גרמה לשקיעה של מפלס מי התהום ובעטייה גם לשקיעה של הקרקע עליה נבנתה העיר, דבר שהגדיל את הסכנה לפגיעה במקרה של פגיעה בסכרי העפר.
ניו אורלינס הייתה גם ביתו של אחת מהדמויות היהודיות אמריקאיות שתרמו להקמתה של מדינת ישראל – סמואל זמוריי, זמוריי שהיה לסוחר בננות ובהמשך לבעל קו ספנות, בעל אדמות לגידול בננות במרכז אמריקה ונשיא נשיא חברת הפירות המאוחדת ששלטה בסחר הפירות לארצות הברית.
עם ההשפעה פוליטית העצומה שלו וכאיש עסקים יהודי, זמוריי תרם להצלת יהודים במלחמת העולם השנייה, להעפלה לארץ ישראל, פעל להקמת מדינת ישראל באו"ם תוך כדי לחץ על מדינות מרכז אמריקה בו התנהלו עסקיו וברכש נשק לצה"ל תוך כדי מלחמת העצמאות.
אמנם באמצע המאה ה-20 ניו אורלינס כבר איבדה את התואר כעיר הגדולה בדרום אך היא הפכה למרכז תיירות חשוב, בגלל הרובע הצרפתי, מועדוני הג'אז הרבים ונהר המיסיסיפי ובשנת 1984 נערכה בעיר התערוכה העולמית, מאה שנה אחרי התערוכה שנערכה בעיר ב-1884.
ב-29 באוגוסט 2005 פגע בעיר ההוריקן קתרינה, עם התקרב הסופה צוו תושבי העיר להתפנות שכן 70 אחוז מן העיר נמצאים מתחת לגובה פני הים.
עוצמת הפגיעה בעיר לא נצפתה בתחילה, מכיוון שעין הסערה הייתה מרוחקת כ-25 קילומטרים מהעיר.
ב-30 באוגוסט נפרצו שתיים מסוללות העפר, ליד רחוב 17 בעיר, ומי אגם פוטצ'ארטריין החלו להציף את העיר ונגרמו נזקים רבים הן מההצפה אשר כיסתה 89% משטחה ובחלק מהמקומות הגיעה לגובה של 7.6 מטרים, הן מכמות המשקעים הרבה והן מהרוחות העזות ששברו חלונות, העיפו גגות ותמרורים ועקרו עצים. הנזק לעיר עצמה הוערך בסכום שבין 10 ל-25 מיליארד דולר וכמעט 2000 איש קיפחו את חייהם.
מאז משתקמת ניו אורלינס לאיטה מהאסון שפקד אותה, ולמרות שהיא אינה העיר הכי עשירה או בטוחה באמריקה היא יעד נפלא שלא כדאי להחמיצו.
התניידות בעיר
רשות התחבורה של ניו אורלינס מפעילה ארבעה קווי חשמלית: קו סנט צ'ארלס, קו קאנאל סטריט, קו ריברפרונט וקו רמפארט – תכננו בקפידה את המסלול שלכם ותכינו את הסכום המדויק מכיוון שהמכונות לא נותנות עודף.
נסיעה בחשמלית היא חלק מהכיף וגם מאוד הנוחה, כלי הרכב ההיסטוריים הם חלק מהעבר של ניו אורלינס.
אחת מהחשמלית של העיר מוזכרת במחזה הידוע של טנסי ויליאמס – "חשמלית ושמה תשוקה", הקרויה על שם החשמלית של רחוב דיזייר- רחוב תשוקה.
ישנם גם 40 קווי אוטובוס שונים של RTA העוברים ברחבי העיר ניו אורלינס, כרטיס לכיוון אחד עולה 1.25 דולר, וכרטיס ג'אזי פאס של 3 דולר לכל היום מקנה לך נסיעות ללא הגבלה למשך 24 שעות.
מומלץ שלא להתנייד בתוך העיר ברכב פרטי ולהשתמש בתחבורה הציבורית, ניתן כמובן להתנייד רגלית או בעזרת מוניות.
המדריך שלנו לניו אורלינס יספר לך היכן כדאי לראות הופעת ג'אז נהדרת, מהם האתרים שאסור לפספס, מה כדאי לאכול ואיפה, לאיזה סיור להצטרף, היכן לישון וכל מה שצריך לדעת טרם ביקור בעיר הנפלאה של לואיזיאנה.
בקרו במוזיאונים
עם היסטוריה מרתקת ותרבות עשירה, לא פלא שבניו אורלינס יש שפע של מוזיאונים שמומלץ לבקר בהם, וממוזיאונים להיסטוריה, טבע או תרבות כל אחד ימצא את מה שמעניין אותו.
ברחוב שרטר ברובע הצרפתי תוכלו להיכנס אל מוזיאון בית המרקחת Pharmacy Museum שנראה כמו בית מרקחת מהתקופה שבה רקחו תרופות בחנויות אלה.
ואם אתם מעדיפים לחזור בזמן בהיבט הקולינרי כנסו לביקור במוזיאון האוכל והשתייה Southern Food and Beverage Museum.
מוזיאון אחר שמוקדש למשקה הוא The Sazerac House, סזראק הוא אמנם שם של קוקטייל אך גם שמה של חברת המשקאות סזראק שנוסדה כאן בעיר ועדיין ממוקמת בה ומייצרת בניו אורלינס קוניאק וגם את פישודס ביטרס.
בשביל להתרשם מהיופי הצבעוני של המארדי גרא לא חייבים לבקר בעיר כשהחגיגות נערכות, ביקור במוזיאונים כמו עולם המארדי-גרא של בליין קרן Mardi Gras World במחסן הענק בו מכינים ומאחסנים תצוגות לחגיגות המרדי גרא, מוזיאון התלבושות Mardi Gras Museum of Costumes & Culture והמוזיאון התרבותי בקסטריט Backstreet Cultural Museum יכניסו אתכם לחוויה של המאורע החשוב בעיר.
מוזיאון שהוא מהטובים בעיר ומומלץ לכל מבקר הוא מוזיאון מלחמת העולם השנייה The National WWII Museum ואם כבר התחלתם עם היסטוריה צבאית קפצו לביקור במוזיאון הסמוך העוסק במלחמת האזרחים האמריקאית Louisiana's Civil War Museum.
ישנם גם מוזיאונים מוזרים בניו אורלינס שעוסקים בפן אחר שלה – זה המפחיד יותר, מוזיאונים כמו מוזיאון המוות Museum of Death New Orleans, מוזיאון הוודו New Orleans Historic Voodoo Museum והבית הרדוף רוחות Haunted Museum & Voodoo Shop.
התרשמו מהאומנות
סצנת האומנות בעיר חיה ותוססת, יש בה כמובן מוזיאונים מעולים לאומנות כמו מוזיאון ניו אורלינס לאומנות New Orleans Museum of Art עם האוסף הענק בעל 40,000 הפריטים שבו ומוזיאון הפסלים הצמוד אליו Sydney and Walda Besthoff Sculpture Garden ומוזיאון אוגדן לאומנות דרומית Ogden Museum of Southern Art שמולו המוזיאון לאומנות מודרנית Contemporary Arts Center שהוא אחד מהחללים היוקרתיים ביותר של העיר עבור כל מגוון האמנויות העכשוויות, כולל ציור, קולנוע, תיאטרון ומוזיקה.
אך לא צריך להיכנס למוזיאון כדי לראות אומנות, ולפעמים זו המסקרנת יותר נמצאת ממש ברחוב.
ברובע האומנות העירוני המכונה 'וֶורהאוס' יש שפע של גלריות לאומנות ושכונת בייווטר Bywater ידועה בציורי הקיר הצבעוניים שלה כמו אלה שמעטרים את הקירות החיצוניים של גלריית Studio Be – מחסן ענק המציג את עבודתו של האמן המקומי ברנדון אודמס המכונה BMike שמתמחה בציורי קיר בקנה מידה גדול ובציורים הממחישים סצנות מהתרבות השחורה בעיר.
צמוד לסטודיו בי שוכן חלל האומנות JAMNOLA שהוא כל כך צבעוני ומדהים שאסור לוותר על ביקור בו.
בשכונות סנטרל סיטי תוכלו להביט בציורי הקיר המעטרים את בניין Ashé Cultural Arts Center ובשכונת האפטאון יש עולם של ציורי קיר על קירות אולם המופעים Gasa Gasa.
גלריות אומנות וציירי רחוב למכביר תמצאו לאורך רחוב רויאל וגם פיסול חוצות תוכלו למצוא ברחובות ניו אורלינס, כמו פסל הנגנים הכיכר קונגו ויצירות אומנות הפזורים בשבילי הפארקים העירוניים.
האזינו למוזיקה
יותר מכל, ניו אורלינס היא עיר של מוזיקה, כזו שמתנגנת בכל קרן רחוב לאורך כל שעות היממה והיא סוחפת את המקומיים והמבקרים בה.
הליכה ברחוב ברבן Bourbon St שבלב הרובע הצרפתי תפגיש אתכם עם כל סוגי המוזיקה האפשריים שמתנגנים מכל בר ומועדון ברחוב, ויש לא מעט כאלה, נסו את Fat Catz Music Club להופעות ג'אז או את המקום הטוב ביותר למופע ג'אז בסגנון ניו אורלינס ברובע הצרפתי – פרזרביישן הול Preservation Hall האגדי שבו מופיעות אגדות ג'אז כבר עשרות שנים.
בשולי הרובע הצרפתי מסתתרים כמה מועדוני ג'אז מעולים כמו Palm Court Jazz Cafe ובר הג'אז Fritzel's European Jazz Pub וגם אולם התיאטרון המרהיב Saenger Theatre שבו נערכות הופעות והצגות במגוון סגנונות.
סצנת הג'אז התוססת ממש לא מוגבלת לרובע הצרפתי ולמעשה הרחוב שחובה לבקר בו אם אתם אוהבים מוזיקה הוא Frenchmen St האותנטי בו תוכלו לצפות בלהקות רחוב המנגנות להנאתן על מדרכות הרחוב המפורסם ולהיכנס לחווית ג'אז קלאסית נהדרת במועדונים כמו The Spotted Cat Music Club או Snug Harbor Jazz Bistro, ואם אתם בקטע של רגאיי כנסו אל Cafe Negril הנהדר.
אולם מופעים שאנו אהבנו במיוחד הוא Tipitina's שאמנם מרוחק קצת ממרכז העיר על רחוב Tchoupitoulas St שצמוד לנמל אך מומלץ לטרוח ולהגיע אליו, גם בגלל שיש כאן הופעות מכל סוגי המוזיקה (אם נמאס לכם מג'אז) ובמרחק הליכה קצר ממנו גם מבשלת בירה מעולה – Port Orleans Brewing Co.
הרוצים להעמיק בהיסטוריה המוזיקלית של העיר חייבים לבקר במוזיאון הג'אז New Orleans Jazz Museum שמציג את העבר וההווה של סגנון המוזיקה שנולד פה ומכאן יצא לכבוש את העולם.
הפליגו בנהר
הסיבה שהוקמה כאן עיר מלכתחילה הוא נהר המיסיסיפי, ולכן לא ניתן לבקר בה מבלי להפליג בנהר.
הפלגות רבות מוצעות למבקרים, כאלו שרק יחשפו אתכם לסיפורו של הנהר הארוך באמריקה ומהארוכים בעולם וכאלה עם ארוחת ערב או בראנץ' בליווי מוזיקה, ג'אז כמובן.
Steamboat NATCHEZ היא חברה המוציאה הפלגות נהדרות באוניות משוטה היסטוריות בליווי חוויה תרבותית של מוזיקה ואוכל מקומי.
ניתן לצאת איתם להפלגת צהריים או להפלגת ערב עם מופע ג'אז וארוחה.
הכירו את ההיסטוריה
ניו אורלינס היא עיר שלא רק שההיסטוריה נוכחת בה בכל פינת רחוב אלא הרחובות עצמם מעניקים למבקרים אווירה היסטורית.
טיילו ברחובות הרובע הצרפתי, הביטו בארכיטקטורה הנאה ובפרזולי הברזל במרפסות ותרגישו כאילו אתם במאה ה-19.
כיכר ג'קסון Jackson Square היא הכיכר המרכזית של ניו אורלינס כבר מאז 1721, עליה חולשת קתדרלת סנט לואיס St. Louis Cathedral המפוארת וסביבה תוכלו לצלול להיסטוריה של ניו אורלינס במוזיאונים כמו הבית ההיסטורי 1850 בו תוכלו לראות כיצד נראה בית בעיר באמצע המאה ה-19, הפרסביטר The Presbytère שהוא מוזיאון להיסטוריה מקומית המציג תלבושות מהתהלוכות העירוניות, קאבילדו The Cabildo המוקדש למורשת הספרדית של ניו אורלינס ולא רחוק מהכיכר מוזיאון ההיסטוריה The Historic New Orleans Collection.
מבנה שמור שכדאי להיכנס אליו על מנת לחזות בעושר החיים בעיר לפני 200 שנים הוא Hermann-Grima House ברובע הצרפתי.
בתי הקברות היפים של ניו אורלינס מספרים גם הם את סיפורה, מהמפורסמים שבהם בית הקברות St. Louis Cemetery No. 1, בית הקברות St. Louis Cemetery No. 3. ובית הקברות Metairie Cemetery.
מבנים נאים המספרים את קורות העיר פזורים לאורך השדרות עטורות עצי האלון של רובע הגנים Lower Garden District שבינו ובין מרכז העיר ממוקם מוזיאון המשלב בין ההיסטוריה של הקהילה היהודית בניו אורלינס לקהילות היהודיות בכלל בדרום ארצות הברית –Museum of the Southern Jewish Experience.
את ההיסטוריה של ניו אורלינס והדרום בכלל בתקופה שלפני מלחמת האזרחים תוכלו להכיר באחוזות המטעים שצפונית לעיר, אחוזות כמו Whitney Plantation, אחוזת לאורה Laura Plantation ואחוזת Oak Alley Plantation וגם בשדה הקרב מימי מלחמת האזרחים Chalmette Battlefield.
על מנת להכיר את ההיסטוריה של ניו אורלינס בצורה הטובה ביותר הצטרפו לסיורים הנערכים בה ומחוצה לה.
טיילו בגנים
צד אחר בקסם העירוני ניתן לגלות בגנים והפארקים שלה שהם מקום מפלט מההמולה והשאון שמאפיינים את העיר הזו.
ביקור בגנים של ניו אורלינס הם ממש לא רק מקום מפלט אלא פנינות תיירותיות שיראו לכם צד בהיסטוריה של העיר.
פארק לואי ארמסטרונג Louis Armstrong Park הוא הפארק הקרוב ביותר לרובע הצרפתי וכזה שחובה לבקר בו, כיכר קונגו התוססת עם נגני הרחוב שבה יושבת ממש על פתחו של הפארק ובתוכו שבילים מתפתלים סביב מאגר המים המקומי שעליו נמתחים גשרים ועל הפארק חולש תיאטרון מלניה ג'קסון Mahalia Jackson Theater.
מהצד השני של הרובע הצרפתי ולאורך נהר המיסיסיפי משתרע פארק וולדנברג Woldenberg Park בו שבילי הליכה עם נוף לנהר הגדול ובין פסלים ואנדרטאות כמו פסל איש הנהר Old Man River Statue, אנדרטת המהגרים Monument to the Immigrant והאנדרטה לזכר השואה New Orleans Holocaust Memorial.
במורד הנהר ובצמוד לשכונת בייווטר נמתח פארק הסהר Crescent Park שגם בו נופים לנהר בתוספת אומנות חוצות ששיאה גשר הקשת החלוד Rusty Rainbow Bridge.
הריאה הירוקה הגדולה בעיר היא הפארק העירוני סיטי פארק New Orleans City Park, כאן תוכלו לשוט בסירה באגם, לצעוד בשבילים בין חורשות ותעלות מים ולבקר בגן הבוטני המקסים New Orleans Botanical Garden.
בדרום מערבה של העיר שוכן פארק אודובון Audubon Park שהוא גדול ומקסים ומשתרע בין מבני קמפוס אוניברסיטת לויולה לנהר המיסיסיפי.
טעמו מהאוכל
ניו אורלינס היא גם יעד קולינרי נהדר וכעיר שהיא כור היתוך בין תרבויות שונות תוכלו למצוא בה מטעמים שונים ומגוונים.
מטבח הקייג'ון הוא משהו שחובה לנסות בביקור בעיר, ממאפים כמו בינייטים לכריכי פאבוי ותבשילי מאכלי ים כמו ג'מבליה וגמבו ומאכלי אורז ושעועית אדומה.
כנסו אל שוק האיכרים של הרובע הצרפתי Farmers Market – French Market, עצרו בבית הקפה הוותיק והמפורסם בעיר Cafe Du Monde לטעימות של מאפה בֶּנייֶה בליווי קפה אירופאי משובח וטיילו בין הדוכנים השונים.
חווית אוכל נהדרת אפשר גם למצוא בלב הרובע הצרפתי המתוייר, Johnny's Po-Boys הוא מקום טוב לטעום מהכריכי הפאובו, Doris Metropolitan היא מסעדת בשרים מעולה, בקפה Cafe Beignet תוכלו להתענג על אוכל קריאולי, GW Fins היא המקום שהכי אהבנו ברובע למאכלי ים ולארוחת ערב חגיגית מומלץ להזמין מקום במסעדת Arnaud's.
ברובע המסחרי הגבול ברובע הצרפתי ישנה קצבייה בשם Cochon Butcher שאולי הייתה זו שהמציאה את הקונספט של מסעדה צמודה לקצבייה שמשתמשת במוצרים הנמכרים בבית העסק לחוויה קולינרית, אם כי לא כשרה בעליל.
גם באזור זה ואם ברצונכם לתת לחך לנוח מהאוכל המקומי בקרו במסעדת Willa Jean או בדוכן האוכל ההודי Tava Indian Street Food.
לארוחת ערב יוקרתית, המסעדה הצרפתית Herbsaint תיתן לכם תחושה פריזאית לגמרי.
אם אתם מטיילים עם ילדים אל תוותרו על ארוחת בוקר במסעדת Molly's Rise and Shine ולארוחת צהריים או ערב במבנה מרהיב נסו את Commander's Palace.
הרובע שמערבית למרכז העיר גדוש במוסדות קולינריים נהדרים, La Petite Grocery היא מסעדת ביסטרו מעולה, Shaya היא מסעדה ישראלית עם טעמים מהבית, הגלידות של Creole Creamery הן כנראה הטובות בעיר, הכריכים העסיסיים נוטפי הבשר של Guy's Po-Boys הם הדבר הטוב ביותר שאפשר לבקש לאחר בילוי לילי והמסעדה האסייתית LUVI Restaurant היא האסייתית הטובה בעיר לדעת רבים.
ואם כבר מדברים על אוכל טעים לפני או אחרי בילוי לילי, באזור רחוב פרנצ'מן תמצאו את המסעדה האיטלקית Paladar 511 המעולה ואת הפיצה המדהימה של Margot’s.
גם באזור רחוב פרנצ'מן ממוקם שוק האוכל St. Roch Market שבו דוכני אוכל טעימים להפליא, כנסו לביקור אם אתם מבקרים באזור בשעות היום והערב.
בשכונת טרמיי ממוקמת מסעדת Dooky Chase Restaurant שמגישה אוכל נשמה מענג כבר מאז 1941 וגם את Parkway Bakery & Tavern שקיימת מאז 1911! לא רחוק ממנה Piece Of Meat היא חגיגה לכל אוהב בשר, כאן תוכלו לבחור נתח כאוות נפשכם ולראות אותו הופך לסעודת מלכים.
בסמוך לפארק העירוני תמצאו כמה מסעדות נהדרות – Toups Meatery שהמומחיות שלה היא בשרים, מסעדת Ralph's on the Park הקלאסית ששוכנת במבנה נאה והמסעדה האסייתית עם מרק הפאו הטוב ביותר בניו אורלינס- MOPHO.
ואם אתם רוצים לחוות את החוויה הקולינרית של ניו אורלינס במלואה, הצטרפו לסיורי האוכל המעולים שנערכים בעיר.
גלו את הטבע
סביב העיר ישנו טבע פראי, וגם אם אתם עכברי עיר נלהבים, מומלץ לצאת ולו לחצי יום ולגלות את הטבע שמקיף את העיר.
דלתת נהר המיסיסיפי הוא אזור של ביצות מונגרובים שורצי תנינים, סיורים בנתיבי המים הפתלתלים שבין נהר המיסיסיפי למפרץ מקסיקו בסירות מנוע ורחפות יוצאים מידי יום מנמל ניו אורלינס.
שמורת הטבע באראטריה Barataria Preserve קרובה יותר לעיר, ואם אתם מבקרים עם רכב מומלץ לנסוע אליה ולצעוד בשבילי העץ בין היערות הסבוכים ומעל הביצות.
הביצות של Maurepas Swamp הן גם אתר טבע בראשיתי מרהיב, וחתירה בקיאק בשטח הביצתי היא חוויה מיוחדת.
ניו אורלינס עם ילדים
למרות שנדמה שניו אורלינס היא עיר חטאים אחת גדולה ושילדים וצעירים בכלל לא ימצאו בה את מקומם, לניו אורלינס יש מה להציע למשפחות מטיילות.
אקווריום אמריקה דה אודובון Audubon Aquarium of the Americas למשל הוא מצפה תת ימי מרהיב שירתק ילדים ומבוגרים כאחד, עולם חי נוסף ממוקם בפארק אודובון – גן החיות אודובון Audubon Zoo שבו שפע של בעלי חיים מכל העולם.
פארק אודובון הוא יעד נהדר לא רק בגלל גן החיות, בפארק עצמו כיף לשוטט בין עצי האלון הענקיים והלגונה שבליבה אי קטן שהוא בית לציפורים רבות.
לאחר הבילוי בפארק קחו את הקטנים שלכם אל חנות הצעצועים האייקונית של ניו אורלינס – Magic Box Toys.
בסיטי פארק של ניו אורלינס ניצב מוזיאון הילדים של לואיזיאנה Louisiana Children's Museum שלדעתנו הוא אתר חובה למשפחות שמטיילות בעיר, לאחר הביקור במוזיאון בלו בפארק עצמו בו ניתן לשכור סירות בצורת ברבור ולפדל באגם, לשחק מיני גולף או לעלות על קרוסלת הסוסים ומתקני השעשועים הנוספים שבפארק.
קחו את הילדים לשיטוט בפארק הג'אז New Orleans Jazz National Historical Park שבלב פארק לואי ארמסטרונג והכירו להם את סגנון המוזיקה הזה לפני שתקחו אותם לשמוע מופע ג'אז בפרזרביישן הול בו גם צעירים מתקבלים בברכה.
דרך נהדרת לטייל עם הילדים בניו אורלינס היא לעלות על אוטובוס התיירים שעובר בנקודות מרכזיות בעיר וניתן לעלות ולרדת ממנו כאוות נפשכם. – לחצו כאן והזמינו כרטיסים.
ילדים נהנים גם מהחוויות הרגילות של ניו אורלינס, נסיעה בקרוניות ההיסטוריות, הפלגה בנהר, יציאה לטבע או סיור מודרך בעקבות השדים של העיר הם משהו שכולם נהנים ממנו.
הפסטיבלים הגדולים
שתי האירועים החשובים ביותר שנערכים בניו אורלינס מידי שנה הם המארדי גרא ופסטיבל הג'אז.
המרדי גרא שאותו החלו לציין בניו אורלינס באמצע המאה ה-19 כאירועים של החברה הגבוהה שבשוליים שלהם חגיגות עממיות של ההמונים הוא אחת מהחגיגות הגדולות בעולם, ומתחרה ראוי לקרנבלים של ברזיל.
מקורו של הקרנבל שקיבל בניו אורלינס את השם מארדי גרא – יום שלישי השמן, אמנם נוצרי אך הוא משלב בתוכו אלמנטים רבים של תרבויות שונות כולל תרבויות אפריקאיות שבאות לידי ביטוי בתהלוכת הזולו שמציגה ביקורת חברתית על השוויון בין קבוצות אתניות שונות באמריקה.
מיד אחריה מתחילה תהלוכת רקס שבמרכזה מלך הקרנבל – דמות מפורסמת שזהותה נשמרת בסוד עד ליום הקרנבל.
מועדונים חברתיים הידועים בכינוי – Krewes מקיימים פעילויות במהלך הקרנבל שמתחיל בחג הההתגלות הנוצרי וממשיך עד יום רביעי של האפר יום לאחר יום שלישי השמן, אחד ממועדונים אלה הוא של הקהילה הגאה שהחל להשתתף בחגיגות בשנות החמישים ומאז הפך למועדון מהססגוניים ביותר, חלק בלתי נפרד מאירועי התהלוכות הוא זריקת חפצים קטנים ונוצצים מהעגלות אל עבר הקהל החוגג, אם תפסתם מחרוזת, מטבע, אגוז צבוע או כפתור מבריק – שמרו עליו למזכרת.
החגיגות ברחובות ובאולמות הנשפים ממשיכות כמובן גם לאחר שהתהלוכות מסתיימות, וניו אורלינס הופכת באותם ימים לסדום קטנה ועליזה בה אנשים מרשים לעצמם להשתטות יותר מהרגיל.
מכיוון שהקרנבל הוא מאורע בעל שורשים נוצריים שנערך בימים שטרם צום הלנט ארבעים ימים לפני חג הפסחא, ומכיוון שהמועד של חג הפסחא משתנה מידי שנה, כך אין תאריכים קבועים למרדי גרא וכל פעם הוא מתרחש בזמן אחר, לרוב סביב חודש פברואר או תחילת מרץ.
כדי להשתתף באמת בכל הילולת המרדי גרא, כדאי לתכנן להגיע בסוף השבוע שלפני ולהישאר עד יום שלישי השמן.
המרדי גרא של 2024 ייערך ביום שלישי, 13 בפברואר
המרדי גרא של 2025 ייערך ביום שלישי, 4 במרץ
המרדי גרא של 2026 ייערך ביום שלישי, 17 בפברואר
המרדי גרא של 2027 ייערך ביום שלישי, 9 בפברואר
המרדי גרא של 2028 ייערך ביום שלישי, 29 בפברואר
פסטיבל אחר שנערך בעיר הוא פסטיבל הג'אז והמורשת של ניו אורלינס, חגיגה עירונית של מוזיקה בדגש על המורשת והתרבות המוזיקלית המיוחדת של לואיזיאנה בכלל ושל ניו-אורלינס בפרט.
במהלך הפסטיבל תוכלו ליהנות ממופעים רבים במגוון סגנונות מוזיקליים כמו רוק, בלוז, ראפ, גוספל, מוזיקה לטינית, קג'ון , אפרו-קריביאן, R&B, פולק, מוזיקת קאנטרי, מוזיקת העם האמריקאית בלוגראס – Bluegrass ועוד יחד עם דוכני מזון ועבודות יד ומצעדים של תזמורות כלי נשיפה.
פסטיבל הג'אז של 2024 ייערך בין התאריכים 25/4-5/5
מלבד חגיגות הקרנבל ופסטיבל הג'אז נערכות בניו אורלינס חגיגות נוספות כמו פסטיבל הרובע הצרפתי הנערך באפריל ומצעד הגאווה בתחילת יוני.
בתקופות בהם נערכים פסטיבלים וחגיגות בניו אורלינס העיר עמוסה במבקרים, המחירים עולים וההמולה רבה, אם אתם מתכננים לבקר בעיר בזמן אירועים אלו הזמינו מקום לינה זמן רב מראש.
מתי כדאי לבקר בעיר?
למרות שאין ממש זמן רע לבקר בניו אורלינס (אלא אם כן ישנה התרעה על סופת הוריקן מתקרבת), יש זמנים טובים יותר ופחות לבקר בעיר הזו.
רבים מגיעים לעיר בתקופת הקרנבל, מטעמים מובנים כמובן, ואנחנו לא נגיד לכם שלא כדאי לכם לעשות זאת, רק תזמינו מקומות לינה זמן רב מראש (אפילו שנה מראש) על מנת לחסוך עלויות, וזכרו שמקומות הלינה ברובע הצרפתי ומרכז העיר לרוב מחייבים מינימום שהייה של 4 לילות בתקופה זו.
החורף הוא כמובן זמן נהדר להגיע לניו אורלינס, אמנם קריר והטמפרטורות הממוצעות יורדות לכיוון של בין 15 מעלות ועד 5, שלג הוא נדיר מאוד ויורד פעם ביובל וביחס לאזורים אחרים בארצות הברית זהו מזג אוויר סביר.
בדצמבר וינואר מחירי הלינה נמוכים יותר והעיר עצמה מקושטת לחג המולד מה שמוסיף לאווירה, בינואר תוכלו לראות את מועדוני הקראווס צעדים ברחובות ומתכוננים לקרנבל של פברואר, כך שתוכלו לקבל הצצה לחגיגות מבלי לסבול מההמונים.
חלון הזמן שבין סיום המרדי גרא לפסטיבל הג'אז הוא הזמן האידיאלי לדעתנו לבקר בניו אורלינס, מזג האוויר מתחמם והאביב מתפרץ לו, אז גם נערך פסטיבל הרובע הצרפתי הנהדר.
באביב מגיעים תיירים רבים לעיר אז אל תבנו על מחירים נמוכים יותר, רק הזמינו מקומות לינה זמן רב מראש.
יולי ואוגוסט הם החודשים החמים ביותר, הרטובים ביותר והלחים ביותר בעיר, ואם אתם יכולים להימנע מביקור בניו אורלינס בתקופה זו, עדיף לכם, אם כי זו התקופה עם המחירים הטובים ביותר.
בקיץ ואל תוך הסתיו גם מתרחשת עונת ההוריקנים, כולנו זוכרים את הוריקן קטרינה שהחריב את העיר, אך סופות עזות כל כך הן עניין נדיר והעובדה שמזג האוויר בספטמבר, אוקטובר ונובמבר שפוי בהרבה וגם שאין הרבה תיירים בעיר, הופך חודשים אלה לטובים לביקור, כל עוד אין סופות כמובן אבל אלה לא מגיעות לעיר בהפתעה ואם הוריקן יתעקש להגיע לניו אורלינס תדעו על זה לפחות שבוע מראש ותוכלו לשנות תוכניות – מבאס אבל לא סוף העולם.
איך מגיעים?
אל נמל התעופה של ניו אורלינס – שדה התעופה הבינלאומי לואיס ארמסטרונג מגיעות טיסות מכל רחבי ארצות הברית, אמנם אין טיסות ישירות מהארץ אך תוכלו להגיע בקלות דרך כל עיר אמריקאית גדולה.
יבשתית, הכביש המהיר I-10 מחבר את ניו אורלינס מזרחה אל פלורידה ומערבה אל טקסס ואילו הכביש המהיר I-55 מוביל צפונה דרך מדינת מיסיסיפי אל העיר ממפיס.
דרך בה מגיעים מטיילים רבים לעיר היא הכביש המלווה את נהר המיסיסיפי צפונה דרך בירת לואיזיאנה באטון רוז', הערים ההיסטוריות נאצ'ז וויקסבורג כל הדרך לממפיס שבטנסי.
אוטובוסים של חברת flixbus מקשרים בין ניו אורלינס ליעדים בטקסס וחברת האוטובוסים Greyhound מפעילה אוטובוסים בין ניו אורלינס למגוון יעדים בדרום ארצות הברית כולל אטלנטה.
רכבות נעות גם כן בין שיקגו דרך ממפיס אל ניו אורלינס.
היכן מומלץ לישון?
ניו אורלינס היא הבית של כמה ממלונות היוקרה הראשונים בארצות הברית, והמורשת הזו של אירוח איכותי ניכרת בה עד היום.
יחד עם מלונות מעולים של רשתות המלונות הגדולות, ישנם עשרות מלונות עצמאיים יפהפיים המעוררים את הטבע של העיר ההיסטורית הזו.
הרובע הצרפתי נותר מקום נחשק למקומות לינה, אך ברובע העסקים המרכזי הסמוך יש פריחה של מלונות חדשים שנפתחו בשנים האחרונות, ואזורים אחרים כמו רובע הגנים מושכים מבקרים בזכות יכולתם לצאת מהצפוי ולהביא משהו חדש לעיר.
הנה הבחירות שלנו עבור המלונות הטובים ביותר בניו אורלינס.
מקומות מומלצים ללינה ברובע הצרפתי הם The Ritz-Carlton על רחוב קאנאל שהוא מלון יוקרתי מעולה מרחק הליכה קצר בלב הרובע הצרפתי, מלון מרהיב עם תג מחיר גבוה.
Four Points by Sheraton ממוקם במבנה היסטורי נאה ברחוב ברבן המפורסם והוא מלון יפה ממש בלב ההמולה.
מלון בוטיק יוקרתי ברובע הצרפתי הוא Audubon Cottages ואם אתם רוצים להתפנק בלו כאן לילה או יותר.
מלון בוטיק יפהפה במחיר סביר יותר ברובע הצרפתי הוא Hotel Mazarin עם אווירה היסטורית קסומה.
Melrose Mansion הוא מלון קטן במבנה היסטורי עם תג מחיר סביר בהחלט בקצה המזרחי של הרובע.
בצד השני של הרובע, מלון Quarter House שוכן במבנה היסטורי והוא מלון פשוט וזול יחסית.
מלון דומה בלב הרובע הוא The Haunted Hotel ששוכן במבנה היסטורי עם ביקורות טובות.
גם Hotel Provincial הוא מקום קסום עם אווירה היסטורית ברובע והמחיר שלו גם לא גבוה מידי.
גם מלון הבוטיק Hotel Le Marais נהדר ממש עם בריכת שחייה קטנה אמנם אך מהנה וחדרים יפים ונוחים.
במרחק קצר מהרובע הצרפתי שוכן רובע העסקים שגם בו מקומות לינה נהדרים במרכז העיר, מלון The Roosevelt New Orleans מרשת וולדורף אסטוריה ממוקם ליד רחוב קאנאל במרחק קצר ממוקדי הבילוי המרכזיים, מלון מלון אליזה ג'יין The Eliza Jane בבניין משוחזר מימי המאה ה-19 הוא מלון נהדר ממש מרשת מלונות Hyatt.
עוד מלון רשת מומלץ באזור זה הוא InterContinental New Orleans המודרני והמפנק.
גם המלון של רשת מריוט New Orleans Marriott Warehouse Arts District שממוקם סמוך לנהר המיסיסיפי הוא בחירה טובה באזור העסקים הראשי.
Kimpton Hotel Fontenot הוא מלון בעיצוב מודרני נהדר עם חדרים גדולים שמתאימים גם למשפחות.
Ace Hotel New Orleans הוא מלון צבעוני בעיצוב מודרני עם בריכה נהדרת על הגג ממנו נשקף נוף העיר.
עוד מלון מודרני הוא The Higgins Hotel מבית רשת הילטון שממוקם סמוך למוזיאון מלחמת העולם השנייה.
מלונות באווירה היסטורית יותר באזור זה הם The Lafayette by LuxUrban שעל כיכר לאפייט, Maison de la Luz המדהים בכל מובן אך גם יקר להפליא.
לתרמילאים ומבקרים עם תקציב נמוך, HI New Orleans הוא הוסטל מעולה שיש בו גם חדרים משותפים וגם חדרים פרטיים על רחוב קאנאל במרחק הליכה מהרובע הצרפתי.
ממזרח לרובע הצרפתי ממוקמת שכונת בייווטר בה רחוב פרנצ'מן הידוע וגם כמה מלונות מקסימים.
הוא מלון קסום במבנה היסטורי עם חדרים יפים ושירות מעולה Hotel Peter and Paul
על רחוב פרנצ'מן עצמו ממוקם מלון Royal Frenchmen Hotel and Bar שהוא מלון בוטיק מעולה עם ארוחת בוקר טובה וקרבה לכל מוקדי הבילוי של הרחוב.
בקצה השכונה, מלון The Lookout Inn of New Orleans הוא מלון בוטיק מעולה עם סוויטה לה בריכה פרטית לפינוק מושלם.
ברובע הגנים שממערב למרכז העיר ממוקם מלון The Pontchartrain על שדרות סנט צ'ארלס עם חדרים נהדרים שגם מתאימים למשפחות.
לבעלי תקציב מצומצם יותר ותרמילאים, ההוסטל Auberge NOLA Hostel הוא מקום לינה מעולה לצעירים.
מעיזים לצעוד בשביל הזה? לא סתם קראו לו 'מנחת המלאכים'... - - - - #megalimamerica #traveldestination #usa #usatravel #instatravel #travelideas #travelamerica #travelguide #outdooradventures #travelling #zionnationalpark #angellanding #utah #hikingtrails #hiking #hikingadventures #onlyforthebrave